Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Import

Pri dopravnej nehode vo Vrútkach zahynuli dvaja ľudia, jeden z Česka

Foto: TASR

Vodič Fiatu z Česka prešiel podľa prvotných informácií pri predchádzaní kolóny do protismeru a zrazil sa s protiidúcim autom.Obaja vodiči osobných áut zahynuli.

Vrútky 13. apríla (TASR) – Dvaja ľudia zahynuli a traja sa zranili pri dopravnej nehode dvoch osobných áut na ceste I/18 vo Vrútkach v okrese Martin. TASR o tom informovala Dana Šebestová, poverená riadením kancelárie prezidenta Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

"Na mieste udalosti zasahuje päť príslušníkov HaZZ z hasičskej stanice v Martine na dvoch hasičských vozidlách," doplnila Šebestová.

Hovorca Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Žiline Radko Moravčík pre TASR uviedol, že 35-ročný vodič osobného auta Fiat z Českej republiky prešiel podľa prvotných informácií pri predchádzaní kolóny vozidiel do protismeru, kde sa zrazil s protiidúcim osobným autom Fiat. "To viedol 67-ročný vodič z Vrútok. Obaja vodiči utrpeli pri dopravnej nehode zranenia, ktorým na mieste podľahli," povedal Moravčík.

Pri nehode zasahovala aj žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) AIR - TRANSPORT EUROPE (ATE). "Po prílete na miesto leteckí záchranári zistili, že v dvoch osobných autách sú zakliesnení vodiči, ktorí utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom. Posádka vrtuľníka ošetrila 29-ročnú pacientku z Českej republiky s poruchou vedomia a podozrením na mozgovolebečné poranenie. Pacientku zaintubovali, zastabilizovali a vrtuľníkom transportovali na Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny Univerzitnej nemocnice v Martine," dodala hovorkyňa VZZS ATE Sylvia Galajda.