Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Import

Putin verí, že v nestabilnom svete napokon prevládne zdravý rozum

Vladimir Putin, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Putin tak reagoval na hrozbu Trumpa podľa ktorého Spojené štáty v odpovedi na údajný chemický útok v sýrskom meste Dúmá podniknú v krátkom čase raketový útok na vybrané ciele v Sýrii.

Moskva 11. apríla (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin očakáva, že napriek súčasnej napätej situácii vo svete napokon zvíťazí zdravý rozum.



"Súčasná situácia vo svete skutočne nemôže vyvolávať nič iné, len obavy. Vo svete vládne čoraz väčší zmätok. Napriek tomu však dúfame, že napokon zvíťazí zdravý rozum, medzinárodné vzťahy sa vrátia do konštruktívnych koľají a celý globálny systém bude stabilnejší a predvídateľnejší," povedal v stredu Putin v Moskve podľa agentúry TASS pri príležitosti preberania poverovacích listín nových veľvyslancov.

Putin tak reagoval na hrozbu amerického prezidenta Donalda Trumpa zverejnenú na Twitteri, podľa ktorej Spojené štáty v odpovedi na údajný chemický útok v sýrskom meste Dúmá - Západom pripisovaný režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada - podniknú v krátkom čase raketový útok na vybrané ciele v Sýrii.

Na Trumpove slová na Twitteri reagoval aj hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, ktorý povedal, že Moskva nepestuje twitterovú diplomaciu, pričom dodal, že Rusko "uprednostňuje seriózny prístup a stále si myslí, že je dôležité nepodnikať akékoľvek kroky, ktoré by mohli ešte väčšmi destabilizovať už aj tak nestabilnú situáciu" vo svete.

S tvrdením, že v meste Dúmá došlo k chemickému útoku, prišli v nedeľu sýrski aktivisti, záchranári a zdravotníci. Zväz sýrskych záchranárskych organizácií (UOSSM) uviedol dokonca bilanciu až vyše 100 mŕtvych.