Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Import

Putovný pohár Jozefa Sabovčíka získali žiaci ZŠ Za kasárňou

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Cieľom súťaže bolo oživiť a zviditeľniť krasokorčuľovanie na Slovensku, ako aj podporiť talentované deti a mládež.

Bratislava 27. marca (TASR) - Schopnosti a nadanie predviedli dnes desiatky detí z bratislavských základných škôl, ktoré súťažili o Putovný pohár Jozefa Sabovčíka. Cieľom súťaže bolo oživiť a zviditeľniť krasokorčuľovanie na Slovensku, ako aj podporiť talentované deti a mládež. Prvenstvo si vybojovali žiaci ZŠ Za kasárňou, na druhom mieste skončili chlapci a dievčatá zo ZŠ Kalinčiakova a na treťom ďalší tím zo ZŠ Za kasárňou.

Súťaž organizovalo občianske združenie Jumping Joe, podporili ju Úrad vlády SR, Bratislavský samosprávny kraj a bratislavská mestská časť Nové Mesto. "V krasokorčuľovaní je trochu gymnastiky, trochu rytmu a hlavne pohybu. Treba povedať, že je to plne v súlade so župnou politikou, ktorú robíme. Keďže sme si dali zmerať zdravie stredoškolskej mládeže a prvé výsledky sú alarmujúce, celá naša snaha dostať deti z ulíc a od počítačov k športu má veľký význam," povedal predseda BSK Pavol Frešo. Krasokorčuľovanie je podľa neho výnimočný šport, ktorý treba na Slovensku podporovať. Doplnil, že vďaka súťaži sa podarilo tento šport medzi školákmi viac zviditeľniť.

Súťažili žiaci ŠKD z deviatich základných škôl, z každej 15 najlepší korčuliari. Formou vyraďovacích kôl sa do finále dostali najsilnejší a najšikovnejší korčuliari. Ich výkony hodnotili špičkoví tréneri krasokorčuľovania Hilda Múdra a Agnesa Búřilová. Víťazi si odniesli Putovný pohár Jozefa Sabovčíka, tri víťazné družstvá získali medaily a zľavu na kurz krasokorčuľovania pre celú triedu. Po vyhodnotení súťaže bola ľadová plocha zadarmo k dispozícii všetkým, približne 600 zúčastneným, pričom deti aj dospelí sa mohli pod vedením trénerov Jumping Joe naučiť na ľade nové kúsky.