Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Import

Real Madrid sa v Dortmunde triasol o postup

Futbalista Dortmundu Marco Reus (vľavo) sa teší so spoluhráčmi po strelení svojho druhého gólu v odvetnom štvrťfinále Ligy majstrov Borussia Dortmund - Real Madrid v Dortmunde 8. apríla 2014. Foto: TASR/AP

Nemecký tím hrdinsky vzdoroval súperovi, v drese ktorého pre problémy s ľavým kolenom citeľne chýbal najlepší hráč sveta a 14-gólový kanonier z tohto ročníka súťaže Cristiano Ronaldo.

Dortmund 9. apríla (TASR) - Po víťazstve rozdielom triedy 3:0 mal Real Madrid všetky tromfy vo vlastných rukách, vo štvrťfinálovej odvete futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 na pôde Borussie Dortmund sa však napokon strachoval o postup.

Nemecký tím hrdinsky vzdoroval súperovi, v drese ktorého pre problémy s ľavým kolenom citeľne chýbal najlepší hráč sveta a 14-gólový kanonier z tohto ročníka súťaže Cristiano Ronaldo. Real utrpel vo Vestfálsku s finalistom z minulej sezóny prehru 0:2 a s odretými ušami preliezol do semifinále - štvrtýkrát v rade.

"Som spokojný s tým, že sme postúpili do semifinále, ale nie s predvedenou hrou," priznal kouč "bieleho baletu" Carlo Ancelotti. Odveta pritom mohla mať pre hráčov kráľovského veľkoklubu pokojný priebeh, v 17. minúte však Angel di Maria nepremenil jedenástku. Nasledujúce minúty hry patrili Dortmundu, čo potvrdil dôležitými dvoma zásahmi Marco Reus. Najskôr v 23. minúte inštinktívne potrestal málo razantnú "malú domov" Pepeho na Casillasa a o trinásť minút neskôr Lewandowského odrazený pokus od žrde umiestnil nekompromisne do siete. Napriek ďalším šanciam už "žlto-čierni" nedokázali skórovať a senzačne tak zamiešať postupovými kartami. Realu sa podarilo revanšovať Dortmundu za vlaňajšie vyradenie v semifinále LM, španielsky tím tak zostáva v hre o zisk desiatej "ušatej" trofeje v klubových dejinách. "Po nepremenenej penalte sme súperovi podali pomocnú ruku. Klesli sme v štatistike držania lopty, prepustili stred poľa Dortmundu a ten nás dvakrát potrestal. Po zmene strán sme miestami mali malú dušičku, ale napokon sme udržali postupový výsledok. Opakujem však, nie je čo oslavovať," dodal Ancelotti.

Kouč Dortmundu Jürgen Klopp ľutoval nevyužité šance z prvého zápasu. "Som hrdý na moje mužstvo, akým spôsobom sa dokázalo vrátiť do boja o postup. O to viac nás teraz mrzí, že či už Aubameyang alebo aj Mchitarjan nedokázali v Madride streliť gól. Ten by nás dnes posunul do semifinále. Sme si vedomí toho, že sme v tejto sezóne neponúkli našim fanúšikom veľa dôvodov na radosť. Zároveň si však dovolím tvrdiť, že sme v odvete s Realom Madrid maximálne splnili ich očakávania. Zápasu nič nechýbalo, bol to strhujúci súboj, z ktorého postúpi šťastnejší tím," povedal Klopp.



Dortmund opúšťa Ligu majstrov so vztýčenou hlavou. Fanúšikovia Borussie po zápase dlhé minúty aplaudovali svojim miláčikom. "Na tento večer tak skoro nezabudnem. Ukázali sme vnútornú silu a charakter mužstva. Málokto nám už po žrebe predpovedal, že dokážeme hrať s Realom vyrovnanú partiu. Po prehre 0:3 v Madride nás všetci pochovali, ale my sme vstali z mŕtvych a favorit sa triasol o postup," pridal svoj postreh obranca Mats Hummels.

Žreb semifinále a finále LM sa uskutoční v piatok 11. apríla na pravé poludnie vo švajčiarskom Nyone. Okrem Dortmundu sa do semifinále prebojovala v utorok aj Chelsea Londýn, kompletné kvarteto bude známe po stredajších odvetných štvrťfinálových dueloch Bayern Mníchov - Manchester United a Atletico Madrid - FC Barcelona. Finálový súboj o trofej je na programe v sobotu 24. mája v Lisabone.