Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Import

Robert Schmidt tvrdí, že sľubuje iba to, čo môže dosiahnuť

Erb mesta Trnava Foto: Heraldický register

Slovenská národná strana (SNS) predstavila dnes v Trnave kandidáta na post primátora, 58-ročného Roberta Schmidta.

Trnava 30. októbra (TASR) – Slovenská národná strana (SNS) predstavila dnes v Trnave kandidáta na post primátora, 58-ročného Roberta Schmidta a kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva. S heslom Poznám riešenia pre naše mesto predložil Schmidt svoj program, s ktorým ide do volieb ako nestraník na kandidátke SNS.

Schmidt je živnostník, angažujúci sa v Slovenskej živnostenskej komore, jeho program sa v prvom rade opiera o nastavenie dobrých podmienok pre podnikanie na území mesta, na čo sa viaže zvýšenie zamestnanosti a skvalitnenie života v ďalších oblastiach. Podľa predsedu strany Andreja Danka je človekom, ktorý Trnavu dokáže pozdvihnúť, "zjemniť, urobiť z nej ľudskejšie mesto a hlavne by vedel Trnavčanom pomáhať ako človek bez ohľadu na to, kto aké politické tričko nosí".

Schmidt povedal, že body svojho programu sformuloval na základe vlastných poznatkov a názorov Trnavčanov, s ktorými sa stretáva a vynechal prázdne sľuby, ktoré nedokáže splniť. "Vychádzam zo svojej profesie ekonóma, pozriem sa do peňaženky a podľa toho konám," uviedol. Dodal, že v prípade jeho zvolenia by sa mestu určite nezvyšovali jeho dlhy a pokúšal by sa o ich zníženie. "Veľa finančných nákladov nebolo čerpaných tak, ako to býva v slušnej rodine či slušnej firme," povedal. Niektoré nedávne investičné akcie mesta sa mu zdajú byť veľkoryso zaplatené, preto je potrebné sústrediť pozornosť na výšku čerpania nákladov. Hospodárenie v meste musí byť podľa neho transparentné.

Chce venovať pozornosť doprave, ekológii a životnému prostrediu, kde chce napríklad zefektívniť systém separácie zberu, vylepšiť športovú a kultúrnu infraštruktúru, revitalizovať školské ihriská. Chce zlepšiť kvalitu života seniorov, zriadiť poradnú "radu starších" ako neformálny poradný orgán, pomáhať mladým rodinám, zriadiť dostatok miest v škôlkach. V neposlednom rade chce presadzovať otvorenosť samosprávy-osobný kontakt s občanmi, organizovať dni otázok a odpovedí s primátorom, spolupracovať viac s médiami a pravidelne informovať o projektoch, zámeroch a dôležitých rozhodnutiach.

"Do kampane idem naplno, nechcem byť hráčom druhého sledu a dotiahnem ju až do poslednej minúty, moje odstúpenie v prospech iného kandidáta neprichádza do úvahy," povedal Schmidt. On i predseda strany považujú za výhodu, že tento kandidát nie je zaťažený straníckymi záväzkami. Nie je podľa Danka politický kšeftár, ale pre Trnavčanov alternatíva voľby slušného človeka.

Okrem Roberta Schmidta kandidujú na post primátora Trnavy Peter Bročka (nezávislý), Jozef Klokner (nezávislý), Bystrík Stanko (Smer-SD) a Ján Žitňanský (KDH, OĽaNO, SDKÚ-DS, SaS, Nova, SZ s podporou Mostu-Híd a OKS).