Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Import

V súvislosti s Nemcovovou vraždou zadržali dvoch podozrivých

Na snímke čelo spomienkového pochodu na opozičného politika Borisa Nemcova v Moskve, 1. marca 2015. Ľudia nesú transparent s portrétom zavraždeného politika Borisa Nemcova s nápisom "Hrdinovia neumierajú, tie guľky boli pre každého z nás". Charizmatického politika, bývalého vicepremiéra a jedného z opozičných lídrov Borisa Nemcova zavražil doteraz neznámy páchateľ 27. februára 2015 v Moskve na Červenom námestí. Foto: TASR

O zadržaní bol podľa Bortnikova zároveň upovedomený aj ruský prezident Vladimir Putin.

Moskva 7. marca (TASR) - Dve podozrivé osoby zatkli v súvislosti s vraždou ruského opozičného lídra Borisa Nemcova, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na správu ruskej štátnej televízie Rossija-24.



"Ako výsledok odvedenej práce sme dnes zadržali dvoch podozrivých zo spáchania tohto trestného činu - sú to istí Anzor Gubašev a Zaur Dadajev," spresnil riaditeľ ruskej kontrarozviedky novinárom, dodajúc, že prezident Vladimir Putin bol o zatknutí informovaný.



Bortnikov povedal, že zadržaní sú pravdepodobne obyvateľmi kaukazskej oblasti. Uviedol zároveň, že vyšetrovacia komisia zriadená z Putinovho príkazu stále pracuje a načrtla už niekoľko možných smerov, ktorými by sa pátranie po vrahovi alebo vrahoch malo uberať. Jedným z variantov je aj možnosť nájomnej vraždy s cieľom destabilizovať Rusko, vysvetlil Bortnikov.

Nemcov v druhej polovici 90. rokov, za vlády vtedajšieho ruského prezidenta Borisa Jeľcina, zastával post vicepremiéra. Istý čas sa o ňom dokonca hovorilo aj ako o možnom Jeľcinovom nástupcovi. Neskôr sa stal ostrým kritikom Putinovho režimu.