Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Import

Ján Štrasser sa rozprával s Petrom Lipom

Ján Štrasser Foto: TASR

Séria Rozhovory s Jánom Štrasserom patrí každoročne k najžiadanejším titulom na trhu.

Bratislava 9. apríla (TASR) – V novej knihe z úspešnej série Rozhovory s Jánom Štrasserom s podtitulom Jazz náš každodenný autor tentoraz vyspovedal nášho najpopulárnejšieho a najvýznamnejšieho džezového speváka Petra Lipu, ktorý v závere mája oslávi životné jubileum.

Peter Lipa, ktorý svoju kariéru odštartoval v 60. rokoch, sa v nej vracia do svojho detstva, rokov dospievania, prvých dotykov s hudbou a fascináciou džezom, až po jeho nesmelé začiatky ako profesionála, neúnavného propagátora džezu a zakladateľa nášho najvýznamnejšieho a zatiaľ jediného džezového podujatia Bratislavské jazzové dni.

V rozhovore sa Ján Štrasser nevyhýba ani spoločenským témam, pýta sa na postoje, ktoré Peter Lipa zaujal počas turbulentných rokov 1968 a 1989, na rodinné vzťahy alebo či sa dá z džezu zbohatnúť. Výsledkom je kniha, ktorá predstavuje speváka nielen ako umelca, ale aj ako citlivého a vnímavého človeka. Na pulty predajní sa dostane už v máji a dostupná bude aj v digitálnej forme.

Séria Rozhovory s Jánom Štrasserom patrí každoročne k najžiadanejším titulom na trhu. Je to edícia odborne napísaných rozhovorov s významnými ľuďmi slovenského kultúrneho života. Celkovo sa z tejto edície predalo viac ako 33.000 výtlačkov. V tomto roku pripravuje autor aj knihu rozhovorov s herečkou Kamilou Magálovou.

Doposiaľ vo vydavateľstve Forza Music vyšli Rozhovory s Milanom Lasicom: Lenže ja som iba komik, Herec je vždy na očiach s Mariánom Labudom, Som herečka so Zdenou Studenkovou, Nosím v sebe mnohé jazvy s Milanom Kňažkom, Žijem nadstavený čas s Ladislavom Chudíkom, Aby to fungovalo s Kamilom Peterajom a Rozhovory s Adelou Banášovou, Adrianou Kučerovou a Petrou Polnišovou.