Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Import

Sankcie zasiahli ruské cestovky, v zahraničí ostali tisíce Rusov

Sankcie zasiahli ruské cestovky, v zahraničí ostali tisíce Rusov. Foto: Teraz.TV

Cestovná kancelária Labirint nechala v zahraničí 27 tisíc Rusov. Je to už štvrtá agentúra, ktorá zbankrotovala kvôli sankciám.



Moskva 5. augusta (Teraz.TV) - Jedna z najväčších ruských cestovných agentúr Labirint oznámila v týchto dňoch bankrot, pričom ako dôvod uviedla "nepriaznivú politickú a ekonomickú situáciu". Výsledkom je asi 25 až 27.000 ruských turistov, ktorí zostali v zahraničí. Za ostatné tri týždne je to už štvrtá ruská cestovná kancelária, ktorá oznámila ukončenie činnosti. Dôvod bankrotu je rovnaký - výrazný pokles záujmu Rusov o cestovanie do zahraničia po vyostrení vzťahov medzi Západom a Ruskom pre situáciu na Ukrajine a zhoršenie ich ekonomickej situácie. Od septembra minulého roka klesol kurz rubľa oproti doláru o 11 %.

Niektoré hotely v Grécku a Španielsku už začali ruských turistov vysťahovávať. Takisto v Bulharsku ostali na letisku v Burgase stovky ruských klientov, pre ktorých neprileteli lietadlá.

Asociácia ruských cestovných kancelárií Tourhelp uviedla, že je pripravená začať s evakuáciou ruských turistov. No zatiaľ nie je jasné, či bude mať dosť financií na zabezpečenie ich návratu.