Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Import

Šarapovová ponesie ruskú vlajku na otváracom ceremoniáli v Londýne

Maria Šarapovová Foto: TASR/AP

Pre staronovú svetovú tenisovú jednotku to bude vo veku 25 rokov premiéra pod piatimi olympijskými kruhmi.

Moskva 12. júna (TASR) - Maria Šarapovová bude vlajkonosičkou ruskej výpravy na otváracom ceremoniáli OH 2012 v Londýne. Informoval o tom prezident Ruského tenisového zväzu Šamiľ Tarpiščev.

"Tenis je vo svete veľmi populárnym športom a veľa popredných hráčov sa počas otváracieho ceremoniálu londýnskej olympiády zhostí úlohy vlajkonosičov. Švajčiarsku zástavu ponesie Roger Federer, španielsku zasa Rafael Nadal, srbskú Novak Djokovič a vlajkonosičkou Ruska bude Maria Šarapovová," povedal Tarpiščev pre ruské médiá.

Šarapovová zažije vo veku 25 rokov debut pod piatimi olympijskými kruhmi. Na OH 2004 v Aténach sa nekvalifikovala, o účasť na OH 2008 v Pekingu ju pripravilo zranenia ramena. "Už ako malé dievča som snívala o tom, že raz budem štartovať na olympiáde. Keď som vyrastala, v Rusku tenis nebol až natoľko populárny. Teraz je situácia úplne iná," povedala staronová svetová jednotka, ktorá v júli 2004 ako 17-ročná triumfovala na trávnatých dvorcoch All England Clubu vo Wimbledone. Na parížskej antuke v sobotu skompletizovala svoju grandslamovú zbierku.