Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Import

Severokórejský člen MOV chce kontrolu vlajok pred odovzdávaním medailí

Vlajka KĽDR Foto: TASR/AP

Chang Ung navrhuje, aby sa pred každým udeľovaním medailí stretli organizátori s vedením výpravy krajiny a správnosť vlajky skontrolovali.

Londýn 26, júla (TASR) - Severokórejský člen Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Chang Ung požiadal organizátorov OH 2012, aby už nedošlo k ďalším zámenám štátnych vlajok.

Pred stredajším zápasom ženskej futbalovej reprezentácie KĽDR s Kolumbiou v Glasgowe sa na veľkoplošnej obrazovke objavila juhokórejská vlajka. Hráčky KĽDR odišli z ihriska a stretnutie sa začalo s hodinovým oneskorením.

"To sa nemalo stať. Som naozaj prekvapený. Ľudia z protokolu nepozvali nikoho z tímu skontrolovať, či je vlajka v poriadku,“ povedal funkcionár.

Chang Ung navrhuje, aby sa pred každým udeľovaním medailí stretli organizátori s vedením výpravy krajiny a správnosť vlajky skontrolovali. "Bol to veľmi nešťastný incident," reagoval prezident MOV Jacques Rogge. "Môžem vás uistiť, že organizátori prijali opatrenia, aby sa v budúcnosti nič podobné neopakovalo. Nehľadajte v tom politiku, bola to ľudská chyba," dodal šéf MOV.