Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Import

Sieť má stiahnuť T. Kratochvílovú, rokovala koaličná rada

Tatiana Kratochvílová Foto: Sieť

Kratochvílová sa údajne vzdať nechcela, v Sieti to tiež nemali vyjasnené.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Sieť má stiahnuť Tatianu Kratochvílovú (Sieť, Most-Híd, SDKÚ-DS, SaS) z boja o kreslo primátora Bratislavy. Pravica by mala údajne podporiť Milana Kňažka (nezávislý s podporou KDH a NOVA). TASR to potvrdili zdroje z viacerých strán pravicovej koalície.

Kratochvílová sa údajne vzdať nechcela, v Sieti to tiež nemali vyjasnené. Na odstúpení kandidátky sa však mala dohodnúť koaličná rada, ktorá sa konala dnes. "Stretli sme sa, dohodli, ale obsah dohody bude zverejnený zajtra," povedal pre TASR bratislavský krajský šéf SDKÚ-DS Michal Luciak

Okrem Kratochvílovej a Kňažka kandiduje aj súčasný primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD), ešte donedávna člen SDKÚ-DS Ivo Nesrovnal (nezávislý), Miroslav Dragun z OZ Nie ropovodu, Gabriel Karácsony, Peter Čiernik, Andrej Palacko, Ivan Bielik, Kristína Ulmanová.

Komunálne voľby sa budú na Slovensku konať 15. novembra. Oficiálna kampaň sa začne tento týždeň 29. októbra. Do volieb sa môžu ešte meniť počty kandidátov a zmeny môžu nastať aj v ich podpore.