Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Import

Škola rodinných financií

Foto: Mgr. Ľubomíra Halušková/TASR

Pod týmto názvom realizovali deviataci ZŠ P. Kellnera Hostinského v Rimavskej Sobote pilotný projekt podporený Nadáciou detí Slovenska, ktorý bol zameraný na zvýšenie finančnej gramotnosti.

Rimavská Sobota 1. augusta (TASR) - Žiaci sa oboznámili s bankovými inštitúciami, vyskúšali si výhody internetbankingu, zakladali cestovné kancelárie, ponúkali zájazdy, získali základné vedomosti z oblasti poisťovníctva, miezd, práce a jej hodnoty a ochrany. Besedovali s riaditeľmi bankových inštitúcií o bankových produktoch, ktoré súžia nielen dospelým klientom, ale aj študentom.

Pod vedením odbornej lektorky PaedDr. Márie Chovanovej sa venovali najmä téme rodinného rozpočtu, vreckového, sporenia a účelného využívania vlastných finančných prostriedkov. Aj prostredníctvom mnohých ďalších aktivít prenikali žiaci do tajomného sveta financií, učili sa niesť zodpovednosť a robiť dobré rozhodnutia o svojich financiách, o svojom rodinnom či osobnom živote.
Foto: Mgr. Ľubomíra Halušková/TASR

Projekt ponúka široké možnosti školám najmä v súčasnom období globálnej finančnej a hospodárskej krízy realizovať aktivity, ktoré vedú žiakov k zručnostiam v oblasti financií, zvyšujú ich finančnú gramotnosť. Mnohé rodiny našich žiakov zápasia s finančnými problémami. V dôsledku nezamestnanosti sa dostávajú do sociálnych problémov, preto sa vedomosti a zručnosti z finančnej oblasti stali nevyhnutnosťou, ktorá sa implementuje postupne do všetkých vyučovacích predmetov v školách.
Foto: Mgr. Ľubomíra Halušková/TASR


Poučenie z rozprávky O troch grošoch, ktorým tento projekt žiaci začali realizovať, nesie v sebe aktuálne až nadčasové poučenie aj v súčasnosti. Za pomoc pri realizácii projektu ďakujeme Nadácii detí Slovenska a lektorke PaedDr. Márii Chovanovej.

Mgr. Ľubomíra Halušková, ZŠ P. Kellnera Hostinského, Rimavská Sobota