Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 7. jún 2024Meniny má Róbert
< sekcia Import

Slováci veria, že olympionici prinesú z Londýna medaily

Časť slovenskej výpravy odchádza do dejiska letných olympijských hier v Londýne. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Najväčším favoritom na získanie medaily je podľa prieskumu cyklista Peter Sagan, ktorému svoj hlas dalo až 41 % opýtaných.

Bratislava 25. júla (TASR) - Slovenskí športovci získajú na Letných olympijských hrách (LOH) v Londýne minimálne dve až tri medaily, vrátane zlatej. Myslí si to viac ako polovica opýtaných v rámci telefonického prieskumu spoločnosti UPC BROADBAND SLOVAKIA, na ktorom sa zúčastnilo 675 respondentov využívajúcich služby digitálnej káblovej televízie.

Najväčším favoritom na získanie cenného kovu je cyklista Peter Sagan a medailové nádeje vkladajú ľudia aj do kanoistov, tenistov a strelcov. Londýnske OH plánuje na televíznych obrazovkách sledovať pravidelne takmer polovica divákov, z toho väčšina chce vidieť najmä vystúpenia slovenských reprezentantov alebo prenosy z ich obľúbených športov.

V prieskume, ktorý sa uskutočnil v dňoch 18. až 20. júla tohto roka, oslovení odpovedali na otázky spojené s ich očakávaniami výsledkov slovenských športovcov na OH v Londýne, ako aj s ich televíznym správaním v súvislosti s nadchádzajúcou olympiádou.

Necelých 9 % predpokladá, že olympionici vybojujú iba jednu medailu, takmer 23 % percent oslovených verí, že medaily budú prinajmenšom tri a viac.

Najväčším favoritom na získanie medaily je podľa prieskumu cyklista Peter Sagan, ktorému svoj hlas dalo až 41 % opýtaných. Na druhej pozícii sa umiestnili kanoisti (28 %) a na tretej tenisti (7 %). S výraznejším percentuálnym odstupom respondenti dali svoj hlas reprezentantom v streľbe, plávaní, atletike či gymnastike.

Ako ďalej vyplýva z prieskumu, priame televízne prenosy a záznamy z LOH plánuje pravidelne sledovať takmer polovica respondentov – až 46 %. Dianiu na olympijských športoviskách plánuje venovať v priemere dve hodiny denne takmer 36 % opýtaných, kým 11 % predpokladá, že to budú denne aj 3 hodiny a viac. Väčšina, viac ako 42 %, však plánuje sledovať udalosti z Londýna iba občas, počas vystúpení slovenských reprezentantov alebo prenosov z ich obľúbených športov.