Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Import

Slovenský boxer Dirnfeld boj o Londýn nezvládol

Ilustračné foto Foto: TASR

V hre o OH v Londýne zostali ešte dvaja slovenskí reprezentanti - Michal Zátorský a Tomáš Vaňo - ktorých čaká osemfinále v utorok.

Trabzon 16. apríla (TASR) - Slovenský boxer Sandro Dirnfeld neuspel v pondelňajšom osemfinále olympijskej kvalifikácie v tureckom Trabzone, keď v hmotnostnej kategórii do 81 kg prehral s Francúzom Abdelkaderom Bouheniaom 10:16 na body. V hre o OH v Londýne zostali ešte dvaja slovenskí reprezentanti - Michal Zátorský a Tomáš Vaňo - ktorých čaká osemfinále v utorok.

Dirnfeld v prvom kole poradil s 31-ročným šampiónom Bosny a Hercegoviny Darkom Kucukom, ktorého vybodoval v pomere 16:10. Strieborný medailista z MS 2010 v Baku a ME 2010 v Ankare však už bol pre nitrianskeho pästiara priveľkým sústom. "Sandro prehral s favorizovaným súperom, ale boxoval dobre. Dal do toho všetko, no bodovalo sa dosť v prospech súpera. Bol to oveľa vyrovnanejší zápas, ako hovorí výsledok," povedal pre TASR reprezentačný tréner Pavol Hlavačka.

Zátorského čaká v boji o štvrťfinále v hmotnosti do 56 kg oveľa skúsenejší Nemec Denis Makarov, ktorý na ME 2010 získal zlato. Vaňo narazí v 60-tke na Evaldasa Petrauskasa z Litvy, ktorý je majstrom sveta mládeže 2010 a víťazom OH mládeže 2010. Turnaj je poslednou možnosťou kvalifikovať sa na OH v Londýne. Vo Vaňovej a Zátorského kategóriách zostávajú štyri miestenky.


výsledok:

do 81 kg: Sandro Dirnfeld (SR) - Abdelkader Bouhenia (Fra.) 10:16 na body