Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Import

Šoporňa má jednu z najmodernejších škôl v kraji

Interaktívne tabule. Ilustračné foto. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Modernizácia sa týkala aj technického vybavenia školy a tiež zmien vo vzdelávacom procese s využitím e-learningu.

Šoporňa 22. októbra (TASR) - Ani nie päťtisícová obec Šoporňa v okrese Galanta má jednu z najmodernejších základných škôl v Trnavskom kraji. V uplynulých dňoch uzavrela projekt modernizácie školy financovaný z fondov Európskej únie. V rámci projektu Moderná škola – základ života z operačného programu Vzdelávanie využila obec nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 114.000 eur a školu kompletne zmodernizovala. Informoval TASR starosta obce Milan Vlček.

"Základná škola s materskou školou (ZŠ a MŠ) v Šoporni získala nielen nové počítače, ale aj interaktívnu tabuľu, dataprojektory a ďalšie moderné vyučovanie pomôcky, ktoré využívajú všetci žiaci a učitelia," povedal starosta s tým, že cieľom modernizácie bolo nielen zlepšiť technické vybavenie, ale tiež dotvoriť a inovovať obsah vzdelávacieho procesu. Žiaci šopornianskej školy vďaka kvalitnému vzdelaniu, za ktorým nemusia cestovať do okresného, či krajského mesta, získajú skúsenosti, ktoré využijú nielen v ďalšom štúdiu, ale aj v živote.

Podľa Vlčeka, do projektu sa zapojili viacerí pedagogickí zamestnanci, ktorí sa podieľali na tvorbe a implementácii moderných vyučovacích metód a e-learningového procesu. Organizovali aktivity, aby čo najefektívnejšie prispeli k rozvoju kľúčových kompetencií a zručností pedagógov a žiakov. „Samotné nové pomôcky úroveň vzdelávania nezvýšia. Na to treba aj vzdelaných pedagógov so záujmom o žiakov a nové technológie, ktorí sú ochotní učiť sa, pripravovať nové moderné pomôcky a formy vyučovania,“ zdôraznil starosta Šoporne a podčiarkol, že je rád, že práve takí pracujú na ZŠ a MŠ  Šoporňa.

Škola prešla aj v rokoch 2009 – 2011 kompletnou rekonštrukciou – zateplením, výmenou plastových okien, dverí, strešného plášťa, výmenou viacerých interiérových zariadení – školských lavíc, stoličiek vo všetkých triedach, šatňových skriniek.