Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Import

Šperk, ktorý daroval LPR neznámy darca, zdobí 192 diamantov

Šperk zdobí 192 diamantov Foto: Tomáš Gerši/TASR

Šperk, ktorý daroval Lige proti rakovine neznámy darca počas Dňa narcisov, si budú môcť záujemcovia pozrieť v bratislavskej Inchebe počas autosalónu.

Bratislava 15. marca (TASR) - Neznámy darca v piatok 13. apríla počas Dňa narcisov venoval Lige proti rakovine (LPR) šperk v hodnote takmer 10-tisíc eur. „Za 22 rokov činnosti LPR takého prekvapenie ešte nebolo,“ povedala pre Školský servis TASR Eva Kováčova z LPR. Darca, ktorý nechce byť menovaný, pripojil k šperku v tvare brošne certifikát o tom, že bol vyhotovený v kombinácii žltého a ružového zlata. Zdobí ho celkovo 192 diamantov, pričom 143 z nich je žiarivo žltých a 49 bezfarebných s najvyšším stupňom čistoty. Podporovatelia boja proti rakovine ale aj ostatní, si ho budú môcť pozrieť v Inchebe počas konania autosalónu v dňoch 17. až 22. apríla.
Brašnu, ktorou neznámy darca milo prekvapil ľudí z organizácie LGP, pravdepodobne predajú. „Ak sa nájde niekto, kto bude vedieť tento šperk oceniť zaujímavou finančnou čiastkou, bude zrejme predaný,“dodala E. Kováčová.

Tomáš Gerši, Univerzita Komenského, Bratislava