Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Import

Spisovateľ Peter Glocko na besede so žiakmi z Revúcej

Foto: Mgr. Andrea Tokárová/TASR

Spisovateľ Peter Glocko píše detské rozprávky, romány, ale tiež filmové scenáre. O svojej tvorbe porozprával aj deťom zo ZŠ I.B. Zocha v Revúcej.

Revúca 5. mája (TASR) - V Základnej škole Ivana Branislava Zocha v Revúcej pripravili pre svojich žiakov v prvých májových dňoch besedu so známym spisovateľom Petrom Glockom. Rrodák z Muráňa píše zaujímavé príbehy pre deti a mládež a mnohé z nich sa odohrávajú práve v okolí Muráňa. Z jeho dielne vyšli knihy pre deti Šťastenko, zbierka štylizovaných rozprávok na ľudové motívy, Rozprávky zo Zamaguria, serál rozprávok Ako kominárik svetom putoval, alebo Tri vety pre Ospedalské siroty a Prešporské čary pána Christiana.
V peknom prostredí predajne KnihArt sa žiaci po milom privítaní usadili a so záujmom počúvali rozprávanie prozaika. Spoločne sa spolu s ním preniesli do čarovných kútov Hrdzavej doliny pri Muráni, či si zaspomínali na jeho detstvo a krásne chvíle prežité u starých rodičov.
P. Glocko ochotne odpovedal na zvedavé otázky svojich malých čitateľov. A bolo ich naozaj dosť. Deti zaujímalo čo všetko sa musí udiať, aby sa kniha od myšlienok spisovateľa dostala až k čitateľovi, padli aj otázky zo súkromia. Deti zaujímalo aj to, čo pre ne spisovateľ chystá. Jeho odpovede boli popretkávané milým slovom, vtipom a životnou skúsenosťou.

Mgr. Andrea Tokárová, ZŠ I.B. Zocha, Revúca