Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Import

Stredoškoláci sa môžu v lete zoznámiť s novinárskou prácou

Foto: TERAZ.sk/Kristína Zelná

Stredoškoláci absolvujú pestrú ponuku vzdelávacieho i sprievodného programu, stretnú sa so známymi tvárami slovenského novinárstva.

Ružomberok 4. júna (TERAZ.sk) - V Ružomberku vyhlásili tretí ročník Letnej školy žurnalistiky Organizátori Letnej školy žurnalistiky v Ružomberku vyhlásili 3. ročník jedinečného a úspešného podujatia pre študentov slovenských gymnázií a cirkevných stredných škôl.

Stredoškoláci, ktorí sa aktívne podieľajú na tvorbe školského časopisu, rozhlasového, televízneho vysielania alebo tí, ktorí uvažujú o vysokoškolskom štúdiu žurnalistiky, sa môžu prihlásiť na stránke lsz.ku.sk do 17. júna.
Podľa garanta štúdia žurnalistiky na Filozofickej fakulte (FF) Katolíckej univerzity (KU) v Ružomberku prof. Petra Olekšáka Letná škola žurnalistiky patrí k atraktívnym podujatiam na Slovensku. Do Ružomberka ich láka na originálne workshopy a diskusie s ľuďmi z viacerých médií. „Témy ako tlač, rozhlas, televízia, fotografia, neverbálna komunikácia, študentský časopis alebo kresťanský novinár – profesionál ponúknu nielen vedomosti, ale najmä neoceniteľné skúsenosti pre budúcich novinárov,uviedol Olekšák. Stredoškoláci absolvujú pestrú ponuku vzdelávacieho i sprievodného programu, stretnú sa so známymi tvárami slovenského novinárstva. Vo voľnom čase zavítajú i na hrad Likava a navštívia známu prírodnú rezerváciu ľudovej architektúry Vlkolínec. Chýbať nebude ani diskusia s nominantom na Nobelovu cenu prof. Tadeuszom Zasępom, ktorý v súčasnosti zastáva post rektora KU v Ružomberku.

Svoju literárnu tvorbu predstaví známy prozaik, rodák zRužomberka – Černovej Anton Lauček. Študenti sa stretnú tiež so známymi tvárami slovenského novinárstva. Tohtoročná Letná škola žurnalistiky v Ružomberku sa uskutoční od 21. do 24. júna. V uplynulých dvoch ročníkoch ju absolvovala takmer stovka stredoškolákov. So skúsenosťami
sa na nej študentom predstavili napríklad známi moderátori Patrik Herman, Ľubomír Bajaník či redaktorka Darina
Mikolášová. K osobnostiam sa pridali aj bývalí absolventi katedry, ktorí v súčasnosti pôsobia v rôznych typoch médií.

Letnú školu organizuje po tretí raz Katedra žurnalistiky FF KU, ktorá v súčasnosti poskytuje všetky tri stupne vzdelávania v odbore žurnalistika. Bližšie informácie o letnej škole je možné nájsť na internetovej stránke lsz.ku.sk.