Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
< sekcia Import

Študenti UCM v Trnave pomáhajú zvieratám

Foto: Anna Augustínová/TASR

Združenie na ochranu zvierat (ZOZ) je neziskové, dobrovoľné zoskupenie ľudí zastávajúcich práva zvierat, ktoré prevádzkuje útulok pre opustené, túlavé a týrané zvieratá na území mesta Trnava.

Trnava 27. apríla (TASR) - Združenie na ochranu zvierat (ZOZ) je neziskové, dobrovoľné zoskupenie ľudí zastávajúcich práva zvierat, ktoré prevádzkuje útulok pre opustené, túlavé a týrané zvieratá na území mesta Trnava. Má za sebou už 11 rokov činnosti.

Keďže v tomto meste sídli aj Univerzita sv. Cyrila a Metoda, jej študenti z Fakulty masmediálnej komunikácie (FMK) sa rozhodli útulku pomôcť. V stredu a vo štvrtok 18. a 19. apríla sa v priestoroch školy konal už druhý ročník „Zbierky pre Trnavský útulok“. „V prvý deň prišlo asi desať študentov s darmi v podobe potravy a hračiek pre zvieratá“, povedali pre Školský servis TASR študentky, dobrovoľníčky, ktoré pomáhali a prijímali dary pre útulok počas celého dňa.
Foto: Anna Augustínová/TASR
Zbierka však nie je jediným spôsobom, ako sa študenti FMK snažia útulku pomáhať. V októbri 2011 založili na sociálnej sieti Facebook fanúšikovskú stránku, kde informujú o svojich aktivitách a nadchádzajúcich udalostiach. Zo stránky sa tiež dozvedáme, že výťažok z tohtoročných Veľkonočných trhov konajúcich sa na pôde FMK, putoval Trnavskému útulku. Útulok na svojej internetovej stránke vyzýva o pomoc aj ďalších milovníkov zvierat. Opusteným a často týraným zvieratkám môžeme pomôcť všetci, a to poukázaním dvoch percent zo svojich daní, alebo vecnými darmi -stavebným materiálom, drevom, pletivom, potravou.

Anna Augustínová, Univerzita Cyrila a Metoda Trnava