Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Import

Útok na autobus v Keni si vyžiadal najmenej šesť obetí

Foto: TASR/AP

Ľudia v uliciach Nairobi z útoku vinia vládu, ktorá podľa nich málo dbá na bezpečnosť obyvateľstva, keďže dnešný útok bol už štvrtý za posledné tri týždne.

Nairobi 18. novembra (TASR) - Najmenej šesť ľudí prišlo dnes o život a ďalších asi 30 je zranených po výbuchu granátu, ktorý neznámy páchateľ hodil do minibusu v Somálčanmi obývanej štvrti kenskej metropoly Nairobi.

Podľa internetového vydania miestneho denníka Standard Digital, osobu, ktorá hodila výbušninu do autobusu, ochránila polícia paľbou do vzduchu pred zlynčovaním davom. Po útoku sa vo štvrti, známej ako Little Mogadishu (Malé Mogadišo), rozpútali potýčky medzi Somálčanmi a Keňanmi.

Policajný veliteľ Moses Ombati agentúru Reuters informoval, že výbuch podľa jeho informácií spôsobila bombová nálož nastražená v autobuse, ktorý v Keni volajú "matatu".

Ľudia v uliciach Nairobi z útoku vinia vládu, ktorá podľa nich málo dbá na bezpečnosť obyvateľstva, keďže dnešný útok bol už štvrtý za posledné tri týždne.

Agentúra AP pripomína, že vlastnenie granátov a iných výbušnín je v Keni pomerne bežnou vecou, odkedy vláda v Nairobi vyslala do susedného Somálska svoje jednotky, aby bojovali proti povstaleckých jednotkám aš-Šaháb. Nairobi túto sektu obviňuje z únosov cudzincov na území Kene a z teroristických útokov na svojom území, ktoré sú údajne trestom za účasť Kene na potláčaní aktivít jednotiek aš-Šaháb.