Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Import

Útok ruskej armády na Odesu si vyžiadal štyri obete

Budova Odeskej právnickej akadémie horí po ruskom raketovom útoku v Odese na Ukrajine v pondelok 29. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Z mesta hlásia aj škody na bytových domoch a civilnej infraštruktúre.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 29. apríla (TASR) - Počet obetí raketového útoku ruskej armády, ktorého terčom bolo v pondelok podvečer juhoukrajinské prístavné mesto Odesa, sa zvýšil na štyri, uvádza TASR.

Podľa gubernátora Odeskej oblasti Oleha Kipera, ktorého cituje britská stanica BBC, si útok vyžiadal životy troch žien a jedného muža.

Kiper doplnil, že podľa aktualizovanej bilancie v dôsledku útoku utrpelo zranenia 28 ľudí vrátane dvoch detí vo veku 16 a päť rokov a jednej tehotnej ženy. Stav štyroch zranených je veľmi vážny a lekári bojujú o ich životy, informoval gubernátor.

Z mesta hlásia aj škody na bytových domoch a civilnej infraštruktúre. Medzi poškodenými objektmi je aj budova patriaca právnickej akadémii v Odese, ktorú miestni pre jej neobyčajný vzhľad prezývajú "Zámok Harryho Pottera". Po dopade úlomkov strely v objekte vypukol požiar.

Podľa BBC črepiny zranili aj rektora akadémie, bývalého poslanca ukrajinského parlamentu Serhija Kivalova.

Od invázie ruskej armády Rusko ostreľuje Ukrajinu prakticky každý deň. Ruské ministerstvo obrany pritom tvrdí, že útočí len na vojenské ciele. Úmrtia civilistov a ničenie civilnej infraštruktúry Moskva nekomentuje, konštatovala BBC.