Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

ÚVZ SR: Na trhu sa objavil výrobok s neoznačeným obsahom pšenice

Tlačová konferencia Úradu verejného zdravotníctva SR na tému: Chrípka - aktuálna situácia, diagnostika, opatrenia, a štatistika. Na snímke hlavný hygienik SR Ivan Rovný a vedúca Odboru lekárskej mikrobiológie Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky Edita Staroňová. Foto: TASR/Michal Svítok

Úradu verejného zdravotníctva bolo Rýchlym výstražným systémom pre potraviny a krmivá (RASFF) zaslané varovné oznámenie - neoznačená pšenica na obale výrobku Myprotein Salt & Vinegar Protein Puffs.

Bratislava 28. apríla (TASR) - Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR bolo Rýchlym výstražným systémom pre potraviny a krmivá (RASFF) zaslané varovné oznámenie - neoznačená pšenica na obale výrobku Myprotein Salt & Vinegar Protein Puffs. Výrobok obsahuje pšenicu, ktorá nie je uvedená v zložení na jeho obale, preto môže predstavovať ohrozenie zdravia pre osoby s intoleranciou na pšenicu.

Myprotein Salt & Vinegar Protein Puffs má pôvod v Kanade. Ide o obdĺžnikové multipak balenie s obsahom 10 x 30 g balíčkov s príchuťou BBQ, dátum spotreby: jún 2016, kód šarže: X15132.

TASR informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.