Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Import

V apríli a máji sa konajú prijímacie skúšky na stredné školy

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Ďalší termín na nenaplnený počet miest pre žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka, okrem stredných škôl s osemročným vzdelávacím programom, bude 18. júna.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Termíny prijímacích skúšok na školský rok 2024/2025 na gymnáziá, stredné odborné školy, školy umeleckého priemyslu či konzervatóriá sa konajú v apríli a máji. Prijímacie pohovory pre odbory vzdelávania, v ktorých sa vyžaduje overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania, pokračujú v utorok. Niektorí žiaci ich absolvovali už v pondelok (29. 4.). Pre odbory vzdelávania, v ktorých sa nevyžaduje overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania, sa skúšky uskutočnia 2. a prípadne aj 3. mája.

Pre odbory vzdelávania, v ktorých sa nevyžaduje overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania, určilo Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR druhý termín na 6. mája, prípadne aj 7. mája. Pre odbory vzdelávania, v ktorých sa vyžaduje overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania, sa určil druhý termín konania prijímacích skúšok na 9. máj a v prípade potreby, vzhľadom na počet uchádzačov, aj 10. a 13. máj.

Riaditeľ strednej školy zverejní na výveske školy a na webovom sídle školy zoznam uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania 17. mája. "Uchádzač alebo zákonný zástupca neplnoletého uchádzača najneskôr do 22. mája písomne potvrdí strednej škole prijatie na vzdelávanie," pripomína rezort školstva v organizačných pokynoch.

Ďalší termín na nenaplnený počet miest pre žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka, okrem stredných škôl s osemročným vzdelávacím programom, bude 18. júna.