Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Import

V Bratislave dnes štartuje celoštátne kolo dejepisnej olympiády

Svoje sily si v dňoch 4. až 6. mája zmeria 37 súťažiacich v dvoch kategóriách pre základné školy a dvoch stredoškolských kategóriách.

Bratislava 4. mája (TASR) - V hlavnom meste SR dnes štartuje celoštátne kolo 4. ročníka dejepisnej olympiády žiakov základných a stredných škôl.

Svoje sily si v dňoch 4. až 6. mája zmeria 37 súťažiacich v dvoch kategóriách pre základné školy a dvoch stredoškolských kategóriách. Informuje o tom ministerstvo školstva na svojej internetovej stránke.

Finalistov čakajú v sobotu písomné testy, stredoškolákov následne aj ústne obhajoby predložených prác. V rámci sprievodného programu pripravili organizátori pre účastníkov celoštátneho kola okrem iného aj návštevu Slovenského národného múzea - Archeologického múzea.

Dejepisná olympiáda je súťaž určená pre žiakov základných škôl, osemročných gymnázií a stredných škôl. Realizuje sa ako jedna z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov. Jej vyhlasovateľom je ministerstvo školstva a organizačne ju zabezpečuje IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže.