Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Import

V časopise Klubáčik si deti môžu prečítať o svojich aktivitách

Titulná stránka Foto: Božena Kučerová/TASR

Časopis, ktorý vydávajú deti v školskom klube ZŠ na Holubyho ulici v Piešťanoch, motivuje k väčšej usilovnosti, ale aj k vlastnej literárnej tvorbe

Piešťany 10. apríla (TASR) - Deti zo školského klubu Základnej školy na Holubyho ulici v Piešťanoch začali v tomto školskom roku vydávať časopis Klubáčik. Vyšlo už päť čísiel, v ktorých si deti môžu prečítať o svojich úspechoch, aktivitách, podujatiach. Sú bohato ilustrované fotografiami. Aktuálne číslo vždy vytlačia na farebnej tlačiarni, ktorú si zakúpili vďaka dotácii mesta na základe vypracovaného projektu pre skvalitnenie práce v školskom klube. V časopise uverejňujú aj rôzne metodické materiály k sviatkom, či ročným obdobiam, v ktorých práve časopisy vychádzali. Deti začali pre časopis tvoriť aj vlastnú literárnu tvorbu, vymýšľajú drobné prozaické útvary, ale aj básničky. Radi tvoria i zábavníček, v ktorom sú hádanky, vtipy, krížovky a hlavolamy.
Časopis v školskom klube motivuje deti k väčšej usilovnosti na tvorivých dielňach, aktivitách, podujatiach a dokonca aj k vlastnej literárnej tvorbe. Deti tak zábavnou formou získavajú nové vedomosti, zručnosti a aktívne využívajú svoj voľný čas popoludní v školskom klube. Keď sú spokojné deti, sú spokojní i rodičia a to je našim cieľom a určite i cieľom celej školy, ktorej sa snažíme robiť dobré meno.

Božena Kučerová, Základná škola na Holubyho ulici v Piešťanoch