Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Import

V Detve schválili súťaž na predaj budovy plánovaného okresného úradu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk/Adriána Pagáčová

Návrhom na schválenie podmienok súťaže sa zaoberalo mestské zastupiteľstvo na svojom aprílovom zasadnutí.

Detva 2. mája (TASR) - Detvianski mestskí poslanci schválili vyhlásenie súťaže na predaj budovy plánovaného okresného úradu v Detve. Verejnú súťaž na predaj tejto stavby vyhlási mesto ešte v máji. Pre TASR to uviedol hovorca mesta Milan Suja.

Návrhom na schválenie podmienok súťaže sa zaoberalo mestské zastupiteľstvo na svojom aprílovom zasadnutí. Primátor mesta Branislav Baran v apríli TASR povedal, že mesto má záujemcov o kúpu budovy. Samospráva totiž podľa neho v súčasnosti nemá financie na to, aby tento majetok obnovila a ani si naň nebude brať úver. "Riešenie je v podobe vstupu súkromného kapitálu. A to predajom stavby s tým, že mesto určí podmienky budúceho využitia objektu," pripomína dôvodová správa v materiáli pre poslancov.

Statický posudok budovy v minulosti vyšiel kladne. Znamená to, že budova je vhodná na dostavanie alebo prestavbu v súčasnej podobe. Dá sa prerobiť aj na byty, čo bola pre mesto smerodajná informácia.

Budova stojí na začiatku Detvy od konca deväťdesiatych rokov minulého storočia. V minulosti ju vlastnilo Ministerstvo vnútra SR a mesto nemalo možnosť túto stavbu riešiť. V roku 2023 podpísali darovaciu zmluvu, ktorou budova prešla do vlastníctva mesta.