Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Import

V olympijskej dedine sa objavili kondómy od iného dodávateľa

Olympijská vlajka Foto: internet

Predstavitelia Organizačného výboru OH v Londýne (LOCOG) skúmajú ako sa množstvo kondómov s austrálskym označením dostalo do olympijskej dediny bez oficiálneho súhlasu.

Londýn 7. augusta (TASR) - Predstavitelia Organizačného výboru OH v Londýne (LOCOG) skúmajú ako sa množstvo kondómov s austrálskym označením dostalo do olympijskej dediny bez oficiálneho súhlasu.

Svoju fotografiu pri množstve kondómov publikovala na sociálnej sieti Twitter austrálska BMX-cyklistika Caroline Buchananová. Austrálčanka si zažartovala na tému klebety, podľa ktorej tisíce športovcov oslavujú ukončenie olympijského programu práve v posteli s partnerom. "Haha, klebety sa potvrdili. Olympijská dedina," uviedla pri fotografií Buchananová.

Trend distribúcie kondómov odštartovali v roku 1992 organizátori olympiády v Barcelone, aby tak predišli šíreniu pohlavných chorôb, vrátane AIDS. Predstavitelia LOCOG rozdali v Londýne 10.800 športovcom približne 150.000 kondómov zadarmo. Oficiálnym dodávateľom sexuálnej ochrany je spoločnosť Durex.

Prezervatívy, s ktorými sa odfotila austrálska športovkyňa, však mali logo klokana tzv. Kangaroo condoms. Podľa hovorkyne LOCOG komisia prienik týchto kondómov do olympijskej dediny prešetrí. "Pozrieme sa na to a požiadame ich o zastavenie distribúcie, pretože našim oficiálnym dodávateľom je firma Durex," uviedla hovorkyňa LOCOG.