Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Import

V Podolínci oproti minulému roku klesol počet žiakov

Foto: Adam Rohaľ/TASR

V Základnej škole v Podolínci od 3. septembra zasadlo do školských lavíc 374 žiakov, čo je o štyroch menej ako minulý rok.

Podolínec 3. septembra (TASR) - V Základnej škole v Podolínci od 3. septembra zasadlo do školských lavíc 374 žiakov, čo je o štyroch menej ako minulý rok. V práve začínajúcom sa školskom roku 2012/2013 pribudlo 43 prváčikov, ktorí sú rozdelení do dvoch tried.„
V čase začiatku vyučovania, hodín, prestávok sa oproti minulému školskému roku nič nemení, všetko ostane tak, ako bolo doteraz,“ povedal pre Školský servis TASR Jaroslav Seman, riaditeľ Základnej školy s Materskou školou v Podolínci.
Foto: Adam Rohaľ/TASR

V začínajúcom školskom roku čakajú žiakov aj niektoré zmeny. Piatakov na približne 80 vybraných základných školách čaká na jeseň tohto roka pilotné Testovanie 5, maturantov zasa iné hodnotenie maturity. Novinkou v tomto školskom roku je aj to, že počty žiakov v triedach môžu prekročiť maximálny počet stanovený v školskom zákone. Riaditelia stredných škôl zasa od septembra môžu po prerokovaní v pedagogickej rade určovať dĺžku prestávok.

Adam Rohaľ ZŠ s MŠ Podolíneci