Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Import

V prípade obžalovanej Evy Z. sa dnes očakávajú záverečné reči

Na snímke Eva Z., obžalovaná z prípravy úkladnej vraždy manžela, v pojednávacej miestnosti na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku, 10. august 2015 Foto: TASR/Michal Svítok

Podľa prokuratúry si Eva Z. na vraždu manžela mala objednať Martina A., ktorý však začal spolupracovať s políciou.

Pezinok 10. augusta (TASR) – Pred Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) v Pezinku dnes pokračuje pojednávanie s obžalovanou Evou Z., ktorá si podľa prokuratúry v januári 2014 objednala vraždu manžela, a to len dva mesiace po svadbe, ktorá bola 16. novembra 2013. Motívom mala byť snaha získať jeho majetok. Pred súdom dnes opäť vypovedal bývalý manžel obžalovanej, ako aj svedok Martin A. Podľa predsedníčky senátu nie je vylúčené, že dnes popoludní odznejú v prípade aj záverečné reči.



Počas výsluchu poškodeného a svedka súd zaujímala najmä skutočnosť, či boli vo vzájomnom kontakte a ako často. „So svedkom som nebol v telefonickom kontakte a osamote som sa s ním nerozprával,“ uviedol bývalý manžel obžalovanej Ľudovít T.

Podľa prokuratúry si Eva Z. na vraždu manžela mala objednať Martina A., ktorý však začal spolupracovať s políciou. V procese vystupuje ako svedok. Podľa jeho výpovede mal od obžalovanej zinkasovať za vraždu 50.000 eur.

Obžalovaná Eva Z. vinu odmieta a kauzu považuje za možnú pomstu svedka Martina A., ktorému vraj odmietla požičať peniaze. So svojím manželom Ľudovítom T. sa obžalovaná rozviedla tento rok v marci.