Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Import

POLÍCIA: Pre daňové trestné činny sme vykonali šesť prehliadok

Ilustračné foto Foto: TASR

Uviedol to hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl, v odpovedi na otázky TASR ohľadom dnešných úkonov polície v súvislosti s prípadom „Bašternák“.

Bratislava 14. februára (TASR) – Policajti dnes vykonali päť domových prehliadok a jednu prehliadku iných priestorov a pozemkov, kde bol dôvodný predpoklad zaistenia listinných dôkazov, ktoré by mali mať súvislosť s vyšetrovaním podozrenia z daňových trestných činov. Uviedol to hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl, v odpovedi na otázky TASR ohľadom dnešných úkonov polície v súvislosti s prípadom „Bašternák“.

„Môžeme potvrdiť, že policajti Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru v dnešných ranných hodinách (14. 2.) vykonali zaisťovacie úkony v zmysle Trestného poriadku vo viacerých objektoch v meste Bratislava,“ povedal Wäldl.

TASR zaujímali úkony polície v súvislosti s prípadom "Bašternák" a pýtala sa o aké úkony išlo a v koľkých objektoch boli vykonané.

Polícia však meno Ladislava Bašternáka neuviedla.



Z dôvodu prebiehajúcich procesných úkonov v súčasnej dobe podľa polície nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

"Procesné úkony sa vykonávali v trestnej veci týkajúcej sa stavby Bonaparte. Vzhľadom na stav konania, keďže prebieha vyšetrovanie, nebudeme poskytovať podrobnejšie informácie," uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

O zaisťovacích úkonoch u podnikateľa Ladislava Bašternáka informoval portál Aktuality.sk.

Portál pripomenul, že prokuratúra a polícia sa aktivitami podnikateľa zaoberala už koncom minulého roka, a to v súvislosti s tým, či a ako mohol zarobiť 12 miliónov eur. Taktiež preverovala, či nie je jeho majetok nelegálny.

Pre kauzu Bašternák opozícia žiadala od leta minulého roka odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD).