Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Import

V Tisovci zomrel muž po útoku vo vlastnom dome

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na dvor neoprávnene vošiel muž spolu s dvomi maloletými chlapcami, kde mali poškodených fyzicky napadnúť a spôsobiť im zranenia, uviedla hovorkyňa polície v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Tisovec 19. októbra (TASR) – Polícia vyšetruje okolnosti smrti 60-ročného muža z Tisovca v okrese Rimavská Sobota, ktorého vo štvrtok (18.10.) v ranných hodinách spolu so 48-ročnou ženou údajne napadol na ich pozemku 20-ročný muž s dvomi maloletými. Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petry Kováčikovej polícia v súvislosti s týmto útokom zadržala 20-ročného Nicolasa T., voči ktorému vzniesol vyšetrovateľ obvinenie zo zločinu porušovania domovej slobody a prečinu ublíženia na zdraví.

"Prípad sa stal na oplotenom pozemku rodinného domu. V priestoroch letnej kuchynky, ktorú poškodení obývali, došlo k ich ublíženiu na zdraví. Na dvor totiž neoprávnene vošiel 20-ročný muž spolu s dvomi maloletými chlapcami, kde mali poškodených fyzicky napadnúť a spôsobiť im viaceré zranenia," uviedla hovorkyňa.

Dodala, že v piatok v ranných hodinách našli 60-ročného muža mŕtveho. "Polícia v súvislosti s úmrtím začala trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia. Na miesto privolali súdneho znalca. Či sa pod smrť mohlo podpísať konanie útočníkov z predchádzajúceho dňa, určí až výsledok súdnej pitvy," avizovala Kováčiková s tým, že obvineného Nicolasa umiestnili do cely predbežného zadržania a zo strany vyšetrovateľa bol podaný podnet na jeho väzobné stíhanie. "Ide o muža, ktorý bol v roku 2017 podmienečne odsúdený za zločin lúpeže," dodala hovorkyňa.