Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Import

Väčšina akciových spoločností MZ SR skončila vlani v pluse

Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská Foto: TASR/Martin Baumann

Ako ďalej vyplýva zo správy, ktorú dnes schválila vláda, záporný výsledok mala Letecká vojenská nemocnica, a to mínus 152.000 eur.

Bratislava 20. augusta (TASR) - Šesť z ôsmich akciových spoločností ministerstva zdravotníctva skončilo vlani s kladným výsledkom hospodárenia. Ide o Národný ústav srdcových a cievnych chorôb, Nemocnicu Poprad, Stredoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb, Východoslovenský onkologický ústav, Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb a Všeobecnú zdravotnú poisťovňu.

Ako ďalej vyplýva zo správy, ktorú dnes schválila vláda, záporný výsledok mala Letecká vojenská nemocnica, a to mínus 152.000 eur. Ministerstvo však v správe poukazuje, že hospodárenie zlepšila. S negatívnou bilanciou skončila aj Spoločnosť pre zavedenie unitárneho systému verejného zdravotného poistenia. Rok uzavrela s mínusom 3100 eur.

Ministerstvo vlani uložilo všetkým svojim akciovkám povinnosť predkladať plán investícií a predaja majetku na ďalšie obdobia v úsilí zlepšiť ich hospodárenie. Zároveň zvolilo do dozorných rád spoločností aspoň jedného zamestnanca ministerstva s výnimkou Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb.