Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 10. jún 2024Meniny má Margaréta
< sekcia Import

Vekový limit na olympiáde je hlúposť, myslí si Bryant

Kobe Bryant Foto: TASR/AP Photo

Komisár NBA David Stern nedávno hovoril o možnosti vekového obmedzenia, ktoré by zabránilo štartovať na olympijskom basketbalovom turnaji hráčom starším ako 23 rokov.

Manchester 18. júla (TASR) - Kobe Bryant sa "obul" do predstaviteľov zámorskej basketbalovej NBA. Nepáči sa mu myšlienka vekového limitu, ktorý by upravoval podmienky pre štart na olympijských hrách.

Komisár NBA David Stern nedávno hovoril o možnosti vekového obmedzenia, ktoré by zabránilo štartovať na olympijskom basketbalovom turnaji hráčom starším ako 23 rokov.

"Je to hlúpa myšlienka. Malo by to byť na hráčoch," uviedol Bryant. Ak by tento limit vstúpil do platnosti, na olympiáde by sa nemohlo pre vyšší vek predstaviť niekoľko hviezd najprestížnejšej basketbalovej ligy na svete. Medzi nimi aj 33-ročný hráč Los Angeles Lakers.

Majitelia klubov chcú týmto krokom znížiť riziko potenciálnych zranení. Bryant však s touto prehnanou opatrnosťou rozhodne nesúhlasí. "Olympiáda je o tom, že najlepší športovci súťažia s najlepšími. O tom to je. Z hľadiska basketbalu by vekové obmedzenie úplne znížilo význam olympijských hier," myslí si Bryant.

S Bryantom súhlasí aj jeho spoluhráč z olympijského tímu USA Chris Paul. "Keď sa chalani vrátia z tímu, ako je tento olympijský basketbalový, začínajú novú sezónu v NBA s potrebným sebavedomím. Určite je to lepšie ako sedieť doma a trénovať. Máte možnosť si zahrať proti najlepším hráčom na svete," uviedol 27-ročný hráč Los Angeles Clippers.