Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Import

Vláda dala červenú ďalšej súkromnej škole

Minister školstva Dušan Čaplovič. Foto: TASR

Na Slovensku momentálne pôsobí 12 súkromných vysokých škôl. Minister školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD) pri nástupe do funkcie vyhlásil, že nepodpíše vznik žiadnej ďalšej.

Bratislava 25. júla (TASR) - Vláda nepovolila vznik ďalšej súkromnej vysokej školy. S udelením štátneho súhlasu Vysokej škole ekonómie a podnikania nesúhlasila ani Akreditačná komisia, ktorá jej žiadosť o pôsobenie posudzovala.

Vyjadrenie komisie sa opiera o skutočnosť, že v čase akreditácie vysoká škola nespĺňala kritériá na uskutočňovanie študijných programov interkultúrny manažment a obchodné podnikanie v prvom stupni štúdia. "Zároveň Akreditačná komisia upozorňuje na skutočnosť, že navrhovaná nová vysoká škola bude iba kvantitatívnym rozšírením ponuky už jestvujúcich študijných programov alebo obdobných študijných programov," uvádza sa vo vládnom materiáli. Žiadosť o súhlas na pôsobenie podala na ministerstvo školstva koncom septembra minulého roka právnická osoba Bratislavská akadémia so sídlom v Bratislave.

Tu bude player


Na Slovensku momentálne pôsobí 12 súkromných vysokých škôl. Minister školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD) pri nástupe do funkcie vyhlásil, že nepodpíše vznik žiadnej ďalšej. V máji tohto roka dala vláda červenú Vysokej škole filmovej tvorby a multimédií. Na svojom poslednom zasadnutí (18.7.) povolila vznik Vysokej školy Goethe uni Bratislava, ktorá plánuje už od októbra vyučovať na Slovensku v nemčine. Minister to odôvodňoval tým, že škola má väzbu na nemeckú univerzitu a je kvalitná.