Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Import

VšZP upozorňuje na podvodné vymáhanie pohľadávok

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Neznámy páchateľ pod hlavičkou spoločnosti Real Deal Slovakia zaslal nateraz nezistenému počtu poistencov upomienky týkajúce sa údajných pohľadávok VšZP, spolu s výzvou na ich úhradu.

Bratislava 22. marca (TASR) - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) zaznamenala v týchto dňoch viaceré pokusy o podvodné vymáhanie pohľadávok. Neznámy páchateľ pod hlavičkou Oddelenia Inkasa Pohľadávok spoločnosti Real Deal Slovakia zaslal nateraz nezistenému počtu poistencov upomienky týkajúce sa údajných pohľadávok VšZP, spolu s výzvou na ich úhradu.

"Upomienky majú totožný rukopis ako v predchádzajúcich prípadoch podvodného vymáhania pohľadávok z nedávnej minulosti a ide spravidla o sumy v hodnote asi 100 eur. VšZP však so spomínanou spoločnosťou nemá uzatvorenú žiadnu zmluvu, nespolupracuje s ňou a nepostúpila na ňu žiadne pohľadávky. Ide teda jednoznačne o podvod," informovala hovorkyňa poisťovne Dana Gašparíková.

K dnešnému dňu eviduje VšZP zatiaľ 11 takýchto prípadov v rôznych regiónoch Slovenska. V súvislosti s podvodným konaním neznámeho páchateľa podľa Gašparíkovej už poisťovňa podniká aj právne kroky.

VšZP vyzýva poistencov, ktorí dostali takéto upomienky, aby na ne nereagovali a v žiadnom prípade neposielali peniaze na priložené čísla účtov. Zároveň žiada poistencov, ktorí dostanú takéto upomienky, aby o tom informovali ktorúkoľvek pobočku zdravotnej poisťovne alebo zavolali na Call Centrum 0850 003 003.