Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Import

Rekonštrukciu priechodu Vyš. Nemecké sprevádzajú dopravné obmedzenia

Na archívnej snímke pohľad na hraničný priechod Vyšné Nemecké. Foto: TASR/Tomáš Doboš

O aktuálnych čakacích dobách na hranici informuje motoristov priebežne Finančná správa SR na svojej internetovej stránke, a to v časti Infoservis.

Vyšné Nemecké 30. júna (TASR) - Prejazd nákladných vozidiel cez východnú hranicu sprevádzajú dopravné obmedzenia. Sú dôsledkom rekonštrukcie hraničného priechodu Vyšné Nemecké - Užhorod. Potrvajú niekoľko týždňov.

Ako informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová, na hraničnom priechode momentálne opravujú jazdné pruhy. Obmedzenia s tým súvisiace potrvajú do konca augusta tohto roka.

"Colný úrad prijal všetky potrebné preventívne technické, organizačné a personálne opatrenia, aby obmedzenia počas rekonštrukcie jazdných pruhov mali čo najmenší vplyv na obchodné aktivity pri preprave tovaru, vrátane nasadení mobilných inšpekčných skenovacích systémov," povedala Baloghová.

Dodala, že prázdnych vozidiel a vozidiel na výstupe z územia Slovenska by sa mali dotknúť obmedzenia v minimálnej miere. "V záujme plynulého vybavovania a zníženia čakacích dôb žiadame o striktné dodržiavanie pokynov príslušníkov pri regulácii dopravy, predkladanie úplných colných vyhlásení a potrebnú súčinnosť pri colných kontrolách tovaru a vozidiel," zdôraznila hovorkyňa.

O aktuálnych čakacích dobách na hranici informuje motoristov priebežne Finančná správa SR na svojej internetovej stránke, a to v časti Infoservis.

Rekonštrukcia vo Vyšnom Nemeckom prebieha v rámci spoločného slovensko–ukrajinského projektu, ktorý je implementovaný cez Program cezhraničnej spolupráce ENPI a spolufinancovaný Európskou úniou. Modernizácia priechodu, ktorá sa začala v apríli tohto roka, by nemala trvať dlhšie ako päť mesiacov. Vyžiada si približne 1,73 milióna eur.