Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Import

Výzvu za antidiskriminačné školské zákony podporilo 3000 ľudí

Asociácia súkromných škôl a školských zariadení SR sa výzvu spolu s podpismi chystá dnes o 14.00 h doručiť do parlamentu.

Bratislava 19. septembra (TASR) - Spoločnú výzvu stavovských a mimovládnych organizácií v školstve za antidiskriminačné školské zákony podporilo v priebehu desiatich dní od zverejnenia svojimi podpismi už viac ako 3000 ľudí. Asociácia súkromných škôl a školských zariadení SR sa výzvu spolu s podpismi chystá dnes o 14.00 h doručiť do parlamentu.

Vo výzve adresovanej premiérovi Robertovi Ficovi, predsedovi Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Mojmírovi Mamojkovi a ministrovi školstva Dušanovi Čaplovičovi vyjadrujú predstavitelia súkromných a cirkevných škôl nesúhlas s novelou zákona o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení a zákona o odbornom vzdelávaní a príprave.

Dnes popoludní sa začne rozprava v treťom čítaní v pléne NR SR a následne sa uskutoční hlasovanie o prijatí týchto noviel. "V prípade, že budú prijaté, bude ohrozených viac ako 3000 pedagógov súkromných a cirkevných stredných škôl, záujmová mimoškolská činnosť viac ako 200.000 detí v centrách voľného času," uviedla Saskia Repčíková z Asociácie súkromných škôl a školských zariadení SR.