Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Import

Z paralympiády máme prvé zlato, vybojoval ho skvelý Ján Riapoš

Predesda Slovenského paralympijskeho výboru Ján Riapoš Foto: TASR/Michal Svítok

Predseda Slovenského paralympijského výboru si v pondelňajšom finále poradil s reprezentantom Kórejskej republiky Kyung Mook Kimom v štyroch setoch 3:1.

Bratislava 3. septembra (TASR) - Slovenský stolný tenista-vozičkár Ján Riapoš vybojoval na paralympijských hrách v Londýne zlatú medailu. Predseda Slovenského paralympijského výboru si v pondelňajšom finále skupiny TT2 poradil s reprezentantom Kórejskej republiky a svetovým hráčom číslo jeden, Kyung Mook Kimom v štyroch setoch 3:1.

Pre Riapoša je to už tretie paralympijské zlato a na jeho počesť sa prvý raz v Londýne hrala slovenská hymna. "Londýnsky projekt bol jeden z najnáročnejších. Som rád, že v dejisku stojím na jeho čele. Stále som mal v sebe vieru – aj za olympionikov – že tu zahrajú slovenskú hymnu. Zaslúžime si to. To bola pre mňa silná motivácia," povedal pre oficiálnu stránku Slovenského paralympijskeho výboru. Štyridsaťtriročný stolný tenista v celom turnaji stratil iba dva sety. "Od začiatku som cítil, že môžem potiahnuť až do konca. Myslím si, že môj kórejský súper, jeden z najlepších hráčov na okruhu, bol premotivovaný," dodal.

finále
Ján Riapoš (SR) - Kyung Mook Kim (Kór. rep.) 3:1 (3, -9, 9, 8)