Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Import

Začína sa Týždeň mozgu. Aktivitami prispeje aj banskobystrický RÚVZ

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Cieľom Týždňa mozgu je upriamiť pozornosť verejnosti na ľudský mozog a jeho činnosť, hovoriť o mozgových ochoreniach a spôsoboch ich liečby a prevencii.

Banská Bystrica 11. marca (TASR) - Do medzinárodnej akcie Týždeň mozgu, ktorá sa uskutoční od 13. do 19. marca, sa už tradične zapojí aj banskobystrický Regionálny úrad verejného zdravotníctva. Pre verejnosť pripravili jeho pracovníci prednášky, vedomostné a poznávacie aktivity pre seniorov, ale aj individuálne poradenstvo priamo na oddelení podpory zdravia banskobystrického RÚVZ.

"Vedomostné, kognitívne aktivity a trénovanie pamäti sa uskutočnia od pondelka do stredy (13.-15. marca) postupne v Klube dôchodcov Rozmarín, Klube dôchodcov Nádej a Klube dôchodcov Harmónia v Banskej Bystrici," informovala hovorkyňa úradu Mária Tolnayová.

V utorok (14.3.) sa priamo v RÚVZ uskutoční Deň otvorených dverí, kde záujemcovia dostanú pracovné listy a uskutočnia sa aj aktivity pre seniorov. Prednáška s besedou na tému: Význam pohybovej aktivity pre správnu činnosť a fungovanie mozgu“ spojené s vedomostnými a kognitívnymi aktivitami sa uskutoční v stredu o 15.30 h v Štátnej vedeckej knižnici.

Cieľom Týždňa mozgu, ktorý si na Slovensku pripomíname už desiatykrát, je upriamiť pozornosť verejnosti na ľudský mozog a jeho činnosť, hovoriť o mozgových ochoreniach a spôsoboch ich liečby a prevencii.