Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Import

Zelený obchodík z rozprávky Ratatouille skutočne existuje

Foto: Lukáš Hanko/TASR

Ak sa chystáte navštíviť Paríž, určite si prídite obchod pozrieť zblízka, nachádza sa totiž neďaleko od svetovo zámeho múzea - Louvre.

Uhrovec 6. augusta (TASR) - Obľúbenú animovanú rozprávku Ratatouille poznajú všetci milovníci filmov. Veď príbeh o ambicióznom mladom potkanovi Remym s neuveriteľnými kulinárskymi schopnosťami už pobavil "deti" všetkých vekových kategórií na celom svete.



V jednej scénke sa krátko objavuje aj menší zelený obchodík zameraný na boj proti škodcom. Vedeli ste o tom, že tento obchod skutočne existuje? Stojí v centre Paríža na ulici Rue des Halles. Návštevníkov láka predovšetkým svojím zaujímavým výkladom, na ktorý sa skutočne oplatí pozrieť.

Foto: Lukáš Hanko/TASR


Tak, ako v rozprávke, aj v reálnom obchode, vo výklade za krk visia mŕtve potkany. Tento obchod smaragdovozelenej farby je postavený v staromódnom štýle a určite ho na ulici neprehliadnete. Ak sa teda v blízkej budúcnosti chystáte navštíviť Paríž, určite si prídite obchod pozrieť zblízka, nachádza sa totiž neďaleko od svetovo zámeho múzea - Louvre.

Zelený obchodík zamerany na boj proti škodcom z rozprávky Ratatouille
Foto: Lukáš Hanko/TASR


Lukáš Hanko, Gymnázium Janka Jesenského Bánovce nad Bebravou