Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

Známe tváre nakrútili spoty na podporu ľudí so sklerózou multiplex

Tomáš Bezdeda Foto: TASR/Štefan Puškáš

V spotoch hrajú samých seba, spievajú či rozprávajú vtipy. Ľudia ich však vidia a počujú tak ako niektorí pacienti s týmto ochorením, teda občas rozmazane a skreslene.

Bratislava 24. februára (TASR) - Známe tváre sa spojili na pomoc pacientom so sklerózou multiplex. Herec Ivan Tuli Vojtek, speváci Katka Ščevlíková a Tomáš Bezdeda nakrútili bez nároku na honorár spoty na podporu darovania dvoch percent z daní Občianskemu združeniu Nádej, ktoré pomáha ľuďom s týmto nevyliečiteľným ochorením.

V spotoch hrajú samých seba, spievajú či rozprávajú vtipy. Ľudia ich však vidia a počujú tak ako niektorí pacienti s týmto ochorením, teda občas rozmazane a skreslene. Cieľom je tak verejnosti priblížiť niektoré symptómy ochorenia.

"Sú také mosty, čo spájajú jeden breh rieky s druhým brehom. Ďalšie mosty sú také, čo nás zavedú až domov. No najlepšie mosty sú také, čo spájajú človeka s človekom. Spojili sa ľudia. Spojili svoju vôľu a chuť pomáhať druhým," uviedla predsedníčka združenia Jaroslava Valčeková.

Ochorením sclerosis multiplex trpia na Slovensku tisíce ľudí. Choroba je nevyliečiteľná a vzniká rozpadom obalu nervových buniek a vlákien. Pacienti ho na sebe nemusia dlho pozorovať, pretože sa môže prejavovať nešpecifikovanými bolesťami chrbta, ťažkosťami pohybu, nesústredením i problémami s videním a artikuláciou. Čo je príčinou vzniku ochorenia, dodnes nie je celkom jasné, možnosti liečby sa však zlepšujú.

Tomáš Bezdeda pomáha Združeniu sclerosis multiplex Nádej

Tomáš Bezdeda (https://www.facebook.com/tomas.bezdeda.5?fref=ts) pomáha Združeniu sclerosis multiplex Nádej. Pomôžte aj vy.Rozhodnúť môžete iba vy. Urobte dobré rozhodnutie, rozhodnite sa pre Nádej Združenie sclerosis multiplex

Posted by Nádej - združenie sclerosis multiplex on 21. február 2016