Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Import

ZŠ I.B Zocha Revúca:Bilancia školského roka.

Foto: ZŠ I.B. Zocha Revúca

Rozlúčka bola venovaná bilancovaniu uplynulého školského roka, oceňovaniu úspešných reprezentantov školy ako aj rozlúčke s deviatakmi.

Revúca 6. júla (TASR) - Koniec školského roka 2011/2012 sa v ZŠ I.B. Zocha niesol v slávnostnej atmosfére. Umocnila ju spoločná rozlúčka učiteľov a žiakov školy v kinosále MsDK. Rozlúčka bola venovaná bilancovaniu uplynulého školského roka, oceňovaniu úspešných reprezentantov školy ako aj rozlúčke s deviatakmi.       

V rámci Školského vzdelávacieho programu naďalej na prvom stupni ostáva predmet Tvorivá dramatika, vďaka ktorému sú naši žiaci tvorivejší, vedia sa lepšie sami vyjadrovať, sú k sebe ohľaduplnejší.
Taktiež sa ako samostatná vyučovacia hodina učí na prvom stupni predmet Tenis. Naďalej ostáva slovné hodnotenie vo všetkých štyroch ročníkoch, čo má pozitívny a motivačný vplyv na žiakov. Na druhom stupni bol zavedený nový predmet Praktické financie, ktorý žiakov učí rozumne spravovať svoje terajšie i budúce financie.       
Významným úspechom školy bol záver Štátnej školskej inšpekcie, ktorá konštatovala spokojnosť a pozitívny posun vo vzdelávacej i výchovnej oblasti.      
Žiaci našej školy sa počas celého roka zúčastňovali rôznych súťaží a olympiád, kde sa im podarilo zaznamenať i úspechy celoslovenského charakteru. Vo vedomostných súťažiach je potrebné spomenúť uznanie Dušana Pavláka, žiaka VII.B v celoslovenskom kole literárnej súťaže Škultétyho rečňovanky. V literárnych súťažiach sa presadil aj Tomáš Krjak zo VI.A, ktorý získal prvenstvo v regionálnom kole Štúrovho Zvolena. V ďalšej literárnej súťaži Svet okolo nás žiačka Adriana Rusnáková (VIII.B) vďaka svojej literárnej tvorbe získala v tejto súťaži celoslovenské prvenstvo. V matematike sme mali viacerých úspešných žiakov, z ktorých spomenieme víťazov Obvodného (rozumej okresného) kola Matematickej Olympiády – prvenstvo získali Štefan Nikolovič (VII.B) v kategórii siedmakov a Stanislav Špalda (VIII.B) v kategórii ôsmakov. V logickej súťaži Taktik výzva obsadil v rámci Slovenska krásne 8. miesto Štefan Nikolovič (VII.B). Skupina žiakov VIIII.B získala celoslovenské prvenstvo v literárnej časti celoslovenskej súťaže Bezpečného internetu. Prvenstvo sme zaznamenali aj v okresnom kole speváckej súťaže Slávik Slovenska, vďaka Miroslave Damrélyovej (VIII.B). Vymenovali sme len prvenstvá, naši žiaci však obsadili aj mnoho ďalších medailových pozícií nielen vo vedomostných, ale aj v športových súťažiach.  Všetci tí, ktorí uspeli na medailových pozíciách na obvodných a vyšších úrovniach rôznych súťaží, boli odmenení malými vecnými cenami. Ocenení boli aj tí, ktorí sa významnou mierou podieľajú na priateľskej a rodinnej atmosfére školy, pomáhajú slabším, podieľajú sa na organizovaní mimoškolských aktivít, či iným spôsobom šíria dobré meno našej školy. Tí boli ocenení cenami školy rôzneho stupňa, podľa štatútu školy. Najvýznamnejšie ocenenie – Cenu školy za školský rok 2011/2012 získal Štefan Nikolovič, žiak VII.B, ktorý školu úspešne reprezentuje nielen v rôznych vedomostných, ale aj športových súťažiach.      

Škola organizuje aj množstvo mimoškolských aktivít. Niektoré z nich sú určené nielen žiakom našej školy, ale aj iným žiakom, prípadne širokej verejnosti. Medzi ne patrí rozhodne Atletická olympiáda revúckych základných škôl KALOKAGATIA, ktorú škola organizuje v spolupráci s Mestom Revúca a CVČD. Ďalej je to súťaž v zručnosti internetového vyhľadávania Rýchle šípy pre internetových fanúšikov všetkých vekových kategórií. Pre širokú verejnosť v tomto školskom roku prebehol už druhý ročník akcie Knižní detektívi, ktorá je tiež určená pre širokú verejnosť.      
Naša škola úspešne pokračovala aj v medzinárodnom projekte Comenius, ktorý bol na prelome mája a júna ukončený poslednou projektovou návštevou práve u nás v Revúcej.      
Žiaci VIII.B sa zúčastnili celoslovenského projektu Krok za krokom k lesu, kde boli v rámci Slovenska vyhodnotení ako jedna z najúspešnejších škôl. Okrem tohto projektu je škola zapojená do viacerých dlhotrvajúcich projektov ako napr. Zdravá škola, Zelená škola,      
Materiálne sa škole podarilo zabezpečiť nové stoličky a lavice pre väčšinu tried, v troch triedach pribudli interaktívne tabule, vymenili sa okná vo všetkých triedach a taktiež sa nám podarilo zariadiť novú multimediálnu učebňu s 12 notebookmi a novými PC stolami. Taktiež sa nám podarilo vymaľovať väčšinu tried a kabinetov. Škola zakúpila športové náradie, nové ozvučenie, prebehla kompletná rekonštrukcia školského rozhlasu. Prebehla tiež úprava priečelia školy, ktoré bolo kompletne opravené a vymaľované.     
Školský rok 2011/2012 bol pre našu školu úspešnejší ako roky predchádzajúce a veríme, že v nastúpenej ceste sa nám podarí pokračovať aj ďalších školských rokoch.      
Všetkým žiakom, pedagogickým i nepedagogickým pracovníkom školy prajeme pekné prázdniny a veľa oddychu, aby sme sa v septembri opäť stretli oddýchnutí a plní elánu do ďalšieho školského roka.      

Mgr. Andrea Tokárová, ZŠ I.B. Zocha, Revúca