Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Import

ZŠ Kráľovský Chlmec: Deň Zeme

Foto: ZŠ Kráľovský Chlmec/TASR

Akcia Deň Zeme sa v Základnej škole v Kráľovskom Chlmci konala 30. apríla. Žiaci sa zúčastnili rôznych aktivít v škole aj mimo nej.

Kráľovský Chlmec 17. mája (TASR) - Akcia Deň Zeme sa v Základnej škole v Kráľovskom Chlmci konala 30. apríla. Žiaci sa zúčastnili rôznych aktivít v škole aj mimo nej.
Prvú hodinu sme mali s pani učiteľkou triednou. Potom dostala každá trieda iný plán trasy a vydala sa podľa neho v sprievode jedného deviataka na stanovištia. Na prvom stanovišti bola pani učiteľka Tóthová. Pri nej sme mali nakresliť plagát a napísať naň svoje mená. Nakreslili sme čo sme v prírode zničili, ale aj to, ako sme jej pomohli. Na záver si každý natrel ruku farbou a urobil na plagát svoj odtlačok
.Potom sme šli na skládku, kde nás čakali pani asistentka Szegediová a pani učiteľka Pribulová-Daková. Tam každý dostal rukavice a igelitové vrecká a zbierali sme odpadky, ktoré vyhodili nezodpovední ľudia. Plné vrecia neskôr odviezli traktorom na smetisko.
Tretie stanovište bolo za jedálňou, kde stál pán učiteľ Kendi (junior) a dával nám otázky o ochrane životného prostredia. Otázky boli veľmi ľahké.
Na starom ihrisku nás čakala pani učiteľka Arendášová. Mali sme sa postaviť do kruhu a vytvoriť spoločne tvar srdca, zavináč a znak olympijských hier. Mali sme tým dokázať, že sme dobrý kolektív.
Na stanovišti u pani učiteľky sme mali tiež dokázať svoju zručnosť a spoluprácu. Našou úlohou bolo napnúť plachtu a udržať v nej vodu. Bolo to dosť ťažké a museli sme sa riadne sústrediť.
Na novom ihrisku, kde boli pán učiteľ Čókáš a Dako, sme si mohli vyskúšať lyže v lete. Aj tu išlo o spoluprácu, lebo sme sa na nich mohli pohnúť iba vtedy, ak sme vykročili spolu. Siedme stanovište bolo na bežeckej dráhe.
Od pani učiteľky Fazekašovej sme dostali pásky s číslami a mali sme vytvoriť trojice tak, aby súčet našich čísel bol 100.
Na poslednom stanovišti bola pani učiteľka Hriciková. Pri nej sme hádali, ako dlho si dokáže príroda poradiť s rôznymi druhmi odpadu – papier, plast, kov, žuvačka, sklo a iné. A hovorili sme aj o separovaní a recyklácii odpadu.Na záver akcie nám pani kuchárky napiekli makové buchty, ktoré nám chutili. Akcia bola skvelá, len mi vadilo, že bolo veľmi horúco a poriadne sme sa spotili, kým sme splnili všetky úlohy

:


.Alexander Czap, 10 rokov, Základná škola L. Kossutha 56, Kráľovský Chlmec