Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Donbass bude hrať proti Levu možno opäť v Bratislave

Na snímke gólová radosť hráčov Donbassu v siedmom zápase play off Západnej konferencie 6. ročníka hokejovej KHL Donbass Doneck - Dinamo Riga v pondelok 17. marca 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

O dejiskách súbojov by sa malo rozhodnúť v najbližších hodinách.

Doneck 18. marca (TASR) - Odvetné zápasy semifinálovej série play off Západnej konferencie KHL medzi hokejistami Donbassu a pražského Leva sa neuskutočnia v Donecku. Dôvodom je naďalej nepriaznivá politická situácia a prevládajúce nepokoje na Ukrajine.

Ako dejisko pripadá do úvahy opäť Bratislava, ktorá v pondelok hostila rozhodujúci siedmy duel štvrťfinále Západnej konferencie medzi Doneckom a Dinamom Riga. Donbass v zostave so Slovákmi Jánom Lacom a Petrom Podhradským zvíťazil 3:1 a celú sériu vyhral 4:3 na zápasy.

"Domáce stretnutia Donbassu sa určite nebudú hrať v Donecku, to je absolútne jasné," uviedol v utorok pre stanicu R-Sport viceprezident KHL Vladimír Šalajev. "Situáciu riešime. Alternatív na usporiadanie zápasov je viac, v prvom rade chceme počuť názor klubu. Donbass má právo voľby, kde chce hrať domáce zápasy. Možností je veľa."

O dejiskách súbojov by sa malo rozhodnúť v najbližších hodinách. Brankár Donbassu Ján Laco po pondelkovom úspešnom zápase v Bratislave povedal, že by najradšej hral domáce zápasy v Donecku. "Ľudia a fanúšikovia tam si to zaslúžia, ale nie je to na nás," poznamenal Laco. "Ešte sa uvidí, kde budeme hrať ďalšie zápasy. My to bohužiaľ nedokážeme ovplyvniť," nechcel nad situáciou polemizovať obranca Peter Podhradský.