Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia KHL

Ericsson v KHL napodobňoval Lemieuxa, z prvej strely dal parádny gól

Jimmi Ericsson skóruje do Stanfordovej bránky. Foto: Youtube

Švédsky elitný útočník dal expresný gól po siedmich sekundách. Pozrite si video.

Bratislava 5. septembra (TERAZ.sk) - Začiatok ako z veľkej knihy. SKA Petrohrad získal do svojich radov elitného švédskeho útočníka, ktorý o sebe dal vedieť už v premiérových siedmich sekundách v KHL. Aj zásluhou super-expresného gólu Jimmieho Ericssona, Petrohrad zdolal Lokomotiv Jaroslavľ 5:3.

Švédske ľavé krídlo tak napodobnilo premiérový štart hokejovej legendy Maria Lemieuxa. "Super Mario" debutoval v NHL 11. októbra 1984 v zápase proti Boston Bruins a dokázal potvrdiť očakávania, keď strelil zo svojej prvej strely gól.

Ericsson najskôr vyhral buly. Puk získal Tichonov, ktorý vyslal spred ľavého kruhu puk na brankára Lokomotívu, Curtis Stanford puk iba vyrazil pred seba. Po chybe obrancu sa k nemu dostal Švéd a šikovným bekhendom prekonal kanadského gólmana v službách Jaroslavľu.



Svetový šampión z vlaňajších hokejových MS vo Švédsku a Fínsku a strieborný z olympiády v Soči nastúpil od začiatku v elitnom útoku s Iľjom Kovaľčukom a Viktorom Tichonovom.

Jimmie Ericsson doposiaľ neokúsil zámorské klziská, vo švédskej Elitserien však patril k hviezdam. V roku 2014 pomohol klubu Skelleftea AIK k svojmu druhému titulu v rade. V play off sa mu podarilo nastrieľať rekordných 12 gólov, ku ktorým pridal i dve asistencie. Počas vlaňajšieho domáceho šampionátu si proti Nórsku zlomil rebro, no napriek tomu odohral aj zvyšných šesť zápasov a nakoniec dvíhal nad hlavu trofej pre víťaza. Na olympiáde bol zase jediný hráč vo švédskej zostave, ktorý nehral v NHL. Na tomto turnaji si prvýkrát v živote zahral aj s mladším bratom Jonathanom, ktorý je spoluhráčom nášho Tomáša Tatara v Detroite Red Wings. Jimmy je okrem toho držiteľom ešte dvoch bronzových a jednej striebornej medaily zo svetových šampionátov.