Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

VIDEO: Slovan prehral s CSKA Moskva aj štvrtý zápas. V play off končí

Na snímke vľavo hore tréner Miloš Říha (Slovan) počas štvrtého stretnutia 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok
Celkový pohľad na arénu pred štvrtým stretnutím 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Obranca Ľubomír Višňovský ukončil po zápase svoju bohatú hokejovú kariéru a rozlúčil sa s fanúšikmi.

Bratislava 27. február (TASR) – Bratislava 27. februára (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali aj v sobotňajšom štvrtom štvrťfinále play off Západnej konferencie KHL s CSKA Moskva 1:3 a rozlúčili sa so sezónou. Pri oboch účastiach v play off medzinárodnej súťaže tak vypadli v najkratšom možnom čase, v štyroch dueloch a stále čakajú na premiérové víťazstvo.



Zverenci trénera Miloša Říhu sa rovnako ako v predchádzajúcich dvoch zápasoch ujali vedenia a ani tentokrát ho nedokázali udržať. V 13. minúte sa po samostatnej akcii presadil Tomáš Surový, no favoriti udreli v záverečnej tretine a gólmi Radulova a Da Costu otočili stav stretnutia. Slovanu do konca zápasu už poriadne nič nedovolili a tak si zabezpečili postup do 2. kola vyraďovacej časti. Pár sekúnd pred koncom pridali tretí gól do prázdnej bránky Zajcev.

Obranca Ľubomír Višňovský ukončil po zápase svoju bohatú hokejovú kariéru a rozlúčil sa s fanúšikmi. "Jeden krásny sen sa pre mňa končí, ale ostali mi nádherné spomienky."

Slovan sa musel od úvodu brániť tlaku hostí, ktorí neustále hrozili pred brankárom Brustom. Domáci pohrozili v 4. minúte, keď sa do puku oprel Barker, ale Sorokin si s jeho pokusom poradil. Potom však opäť pokračoval nápor hostí, ktorí si zahrali dve presilovky po sebe. Druhú dokonca päťminútovú, keďže Sersen dostal za úder do oblasti hlavy a krku 5+DKZ. Prvú veľkú šancu mal Radulov, Brusta ale neprekonal a brankár "belasých" si poradil aj so strelou Telegina, ktorý pred ním ostal úplne sám. Ten však pri snahe o doražku sekol Brusta a na ľade sa strhla bitka. V 13. minúte zaburácal vypredaný štadión, Slovan išiel do vedenia. Surový sa predral do útočného pásma a z ľavého kruhu prestrelil Sorokina - 1:0. O minútu neskôr bol blízko k vyrovnaniu Muršak, jeho šancu zmaril výborným zákrokom Brust. V závere tretiny mal dobrú možnosť ešte Kašpar, ale ani on sa nepresadil.

Na snímke Tomáš Surový (vpravo) zo Slovana sa teší z gólu na 1:0 počas štvrtého stretnutia 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


Hráči CSKA zatlačili zverencov trénera Miloša Říhu hneď v úvode druhej tretiny, keď si zahrali ďalšiu presilovku a v 23. minúte mohli vyrovnať. Muršak nahral voľnému Zajcevovi, ktorý mal pred sebou odkrytú bránku, no Barker stihol do jeho streli vložiť hokejku a zachránil. Nápor hostí pokračoval aj ďalej, Brust však podržal svojich spoluhráčov pri samostatnom úniku Mamina a v 27. minúte mu pomohla žŕdka po strele Pihlströma. Slovan sa dostal dopredu až počas presilovky a vypracovali si niekoľko dobrých možností. Najväčšie mali Kundrátek a Nedorost. V 32. minúte Lušňáka v poslednej chvíli fauloval Denisov a zmaril mu tak dobrú šancu na gól.

Na snímke brankár Slovana Barry Brust počas štvrtého stretnutia 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


Herná prevaha CSKA vyústila do vyrovnávajúceho gólu v 43. minúte. Svetlakov vystrelil od modrej čiary a pred Brustom tečoval puk Radulov - 1:1. Prešli presne tri minúty a Moskovčania otočili duel vo svoj prospech. Peknú kombináciu odštartoval Radulov, ktorý prihral bekhendom na Hjalmarssona a ten našiel pred bránkou voľného Da Costu - 2:1. "Belasí" sa bili o vyrovnanie, ale proti favoritovi si nevedeli vypracovať poriadny tlak. V 50. minúte mieril Nedorost tesne vedľa. Od 54. minúty si zahrali presilovku, no nedokázali sa dostať do útočného pásma. CSKA Slovanu už do konca zápasu poriadne nič nedovolilo a pár sekúnd pred koncom pridal tretí gól do prázdnej bránky Zajcev.

Na snímke hráč CSKA Moskva Alexander Radulov sa raduje z gólu na 1:1 počas štvrtého stretnutia 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok
.

1. kolo play off KHL - 4. štvrťfinále:

Slovan Bratislava - CSKA Moskva 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)
Góly:
13. Surový - 43. Radulov (Svetlakov, Kiselevič), 46. Da Costa (Hjalmarsson, Radulov), 60. Zajcev (Radulov, Blažijevskij). Rozhodovali: Boman, Cyplakov - Metalnikov, Sirotkin, vylúčení: 7:9 na 2 min, navyše: Sersen 5+DKZ za úder do hlavy a krku - Petrov 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).

/konečný stav série: 0:4, postúpilo CSKA

zostavy:

Slovan Bratislava: Brust - Kundrátek, Barker, Starosta, Švarný, Višňovský, Sersen, Rosandič, Mihálik - Kašpar, Viedenský, Nedorost - Jeglič, Tičar, Šťastný - Nagy, Surový, Bartovič - Šiška, Lušňák, Skalický
CSKA Moskva: Sorokin - Zajcev, Denisov, Kutuzov, Kiselevič, Sergejev, Panin, Blažijevskij - Radulov, Muršak, Hjalmarsson - Telegin, Da Costa, Kugryšev - Petrov, Stoljarov, Mamin - Žarkov, Junkov, Pihlström - Svetlakov

Hlasy po zápase:

Ľubomír Višňovský, obranca Slovana: "Ďakujem všetkým vám, spoluhráčom, masérom a všetkým ľuďom okolo, ktorí sa o mňa starali niekoľko rokov. Patrí vám veľká vďaka. Je mi veľmi ľúto, že sme tu spolu neuhrali aspoň jedno víťazstvo. Je to smutné. Jeden krásny sen sa pre mňa končí, ale ostali mi nádherné spomienky."



Miloš Říha, tréner Slovana: "Tento zápas bol už o hlavách a tie boli úplne preč. Bolo to vidieť hlavne v tretej tretine. Po tejto sérii sa môžeme pozrieť do očí, pretože sme boli minimálne dva zápasy lepším tímom, dva sme mohli vyhrať. Ak by sa nám to podarilo v druhom v Moskve, tá séria by musela vyzerať úplne inak. Súper bol silný, vyhral základnú časť, je to klub s tradíciou. Myslím si, že sme sa k tomu postavili úplne famózne s tým, že sme sa ničoho nebáli. Práve naopak, myslím si, že súper z nás mal obrovský rešpekt. Škoda len, že to vyzerá tak zle - 0:4, ale myslím si, že im spadol kameň zo srdca, keď odišli s víťazstvom."



Tomáš Surový, kapitán, útočník a strelec jediného gólu Slovana: "Chceli sme vyhrať aspoň jeden zápas, aby to nebolo 0:4. Všetky boli tesné, ale je škoda, že sme nevyhrali. Škoda zápasov, v ktorých sme stratili náskok. Keď to zoberieme ako celú sezónu, tak klobúk dolu. Myslím si, že bola dobrá, hlavne v porovnaní s minulou."

Michal Sersen, obranca Slovana:"Je to sklamanie, pretože tá séria vyzerá, že sme im neboli dôstojným súperom. Je to 0:4 a to nás veľmi mrzí. Pred domácimi fanúšikmi sme chceli uspieť a myslím si, že sme na to mali. Oba zápasy sme mali dobre rozbehnuté, ale v oboch nám akoby došli sily v tretej tretine. No klobúk dolu pred nimi, hrali až do konca a veľmi skúsene. Nie náhodou vyhrali základnú časť."



Václav Nedorost, útočník Slovana: "Hrali sme dosť v oslabení a akoby nám v závere chýbali sily. Mali by sme hrať viackrát v play off, aby sme boli ako tím skúsenejší a vedeli sme si to ustrážiť. Oni nás potom nepustili ani do svojej tretiny, pomaly sme sa nedostali ani cez modrú. Je to 0:4 a je to škoda."
.

Fotografie zo štvrtého zápasu play off Slovan Bratislava - CSKA Moskva



Na snímke šarvátka medzi hráčmi Slovana Bratislava a CSKA Moskva počas štvrtého stretnutia 1. kola play off KHL CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava 27. februára 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


Na snímke brankár Iľja Sorokin (CSKA Moskva) počas štvrtého stretnutia 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


Hráči Slovana zľava Tomáš Surový a Ľubomír Višňovský sa objímajú po štvrtom stretnutí 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave. Hokejisti Slovana Bratislava prehrali aj v sobotňajšom štvrtom štvrťfinále play off Západnej konferencie KHL s CSKA Moskva 1:3 a rozlúčili sa so sezónou.
Foto: TASR/Michal Svítok


Obranca Slovana Bratislava Ľubomír Višňovský máva divákom po štvrtom stretnutí 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


Obranca Slovana Bratislava Ľubomír Višňovský máva divákom po štvrtom stretnutí 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


Spoločná snímka hráčov a realizačného tímu HC Slovan Bratislava po štvrtom stretnutí 1. kola play off KHL HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 27. februára 2016 v Bratislave. Hokejisti Slovana Bratislava prehrali aj v sobotňajšom štvrtom štvrťfinále play off Západnej konferencie KHL s CSKA Moskva 1:3 a rozlúčili sa so sezónou.
Foto: TASR/Michal Svítok