Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Hokejový Slovan odštartoval Wingas Cup prehrou s Dinamom Riga

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

"Belasých" čaká ďalší duel na turnaji už v stredu o 19.00 h proti domácemu EC Kassel Huskies. Na záver sa vo štvrtok o 13.30 h stretnú s Viťazom Podolsk.

Bratislava 2. augusta (TASR) - Hokejisti HC Slovan Bratislava prehrali v utorok vo svojom úvodnom zápase na turnaji Wingas Cup v nemeckom Kasseli s Dinamom Riga 2:3. V drese "belasých" už nastúpili aj nové posily - fínsky útočník Teemu Ramstedt a americký obranca Nick Ebert. Obaja si pripísali po jednej asistencii.

Dinamo sa ujalo vedenia už v 2. minúte, keď sa presadil Meija. O dve minúty neskôr však vyrovnal Jan Buchtele. Riga ovládla druhé dejstvo a po zásahoch z hokejok Krista a Ševčenka si vytvorila dvojgólový náskok. Ten v 60. minúte už len upravil Andrej Šťastný.

"Belasých" čaká ďalší duel na turnaji už v stredu o 19.00 h proti domácemu EC Kassel Huskies. Na záver sa vo štvrtok o 13.30 h stretnú s Viťazom Podolsk.

Dinamo Riga - Slovan Bratislava 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Góly: 2. Meija (Ševčenko, K. Redlihs), 23. Kristo (Gillies, Indrašis), 32. Ševčenko (Redlihs, Galiardi) – 4. Buchtele (Kašpar, Ebert), 60. Šťastný (Ramstedt, Taimi)

HC Dinamo Riga: Kalninš (Naumovs) – Galvinš, Ališauskas, Balinskis, Jerofejevs, Ševčenko, K. Redlihs, Karkls – Indrašis, Bičevskis, Kristo – Jelisejevs, Galiardi, M. Redlihs – Gillies, Meija, Lipsbergs – Gegeris, Batna, Kulda – Misjus
HC Slovan Bratislava: Janus – Voráček, Ebert, Švárny, Taimi, Kozák, Bačík, Černý, Fereta – Kašpar, Viedenský, Buchtele – Hrnka, Smoleňák, Řepík – Šťastný, Ramstedt, Skalický – Hlinka, Mikúš, Hecl