Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia KHL

Hokejisti Slovana prehrali v prípravnom zápase so Zlínom

Na snímke tréner Slovana Miloš Říha Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tréner Miloš Říha nemohol ešte vo štvrtom prípravnom zápase pred začiatkom sezóny počítať s novými posilami, fínskym útočníkom Ramstedtom a americkým obrancom Ebertom.

Bratislava 2. augusta (TASR) - Hokejisti HC Slovan Bratislava prehrali v stredajšom prípravnom zápase na domácom ľade s účastníkom českej najvyššej súťaže Aukro Berani Zlín 4:6. Tréner Miloš Říha nemohol ešte vo štvrtom prípravnom zápase pred začiatkom sezóny počítať s novými posilami, fínskym útočníkom Ramstedtom a americkým obrancom Ebertom.

Slovan musel v priebehu zápasu doťahovať náskok súpera, ktorý neustále viedol, hostia zo Zlína urobili rozhodujúci krok k víťazstvu už v prvej tretine, ktorú vyhrali 3:1. Slovan strelil jeden gól aj v druhej tretine, tretiu však vyhral v pomere 2:1. Okrem Slováka Adama Lišku sa v drese "belasých" gólovo presadili českí legionári Jan Buchtele, Michal Řepík a Lukáš Kašpar. Víťazstvo Zlína pečatil gólom do prázdnej bránky slovenský legionár Marek Zagrapan. Po dohode oboch trénerov sa po záverečnom klaksóne hralo aj predĺženie a išli dodatkové samostatné nájazdy. V nadstavenom čase sa najskôr presadil Kašpar, v nájazdoch bol úspešný iba slovanista Řepík.

Ďalší prípravný zápas odohrá Slovan už v stredu 3. augusta v Brne proti domácej Komete.


HC Slovan Bratislava - Aukro Berani Zlín 4:6 (1:3, 1:2, 2:1)
Góly:
11. Buchtele, 24. Liška, 51. Řepík, 59. Kašpar – 5. Ondráček, 15. Řezníček, 19. Popelka, 30. Okál, 36. Kubiš, 60. Zagrapan. Rozhodovali: Fraňo, Jeřábek (obaja ČR) – Orolín, Tvrdoň (obaja SR), 3411 divákov.

Zostava Slovana: Janus – Bačík, Voráček, Taimi, Fereta, Černý, Kozák, Hedera, Boldižár – Kašpar, Smoleňák, Řepík – Hrnka, Mikúš, Buchtele – Skalický, M. Hlinka, Šťastný – Hecl, Sádecký, Liška – Sloboda.

hlas po zápase (zdroj: TV 213):

Miloš Říha, tréner Slovana: "Chýbalo nám niekoľko hráčov a naša hra tomu zodpovedala. Chceli sme vyvinúť na súpera tlak, ale Zlín je brejkové mužstvo a našich chlapcov sme na to upozorňovali. Napokon nás vyučovali z efektivity a jednoduchosti."