Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Boychuk zo Slovana sa stal najlepším útočníkom KHL za mesiac november

Na snímke vľavo hráč Slovana Zach Boychuk oslauje gól so spoluhráčmi, uprostred Colby Genoway a vpravo Martin Réway v zápase KHL HC Slovan Bratislava - Amur Chabarovsk v Bratislave 25. novembra 2017. Foto: TASR/Martin Baumann

Spolu s ním získali ocenenie pre hráča mesiaca aj brankár Vasilij Košečkin z Metallurgu Magnitogorsk a obranca Nikita Trjamkin z Avtomobilistu Jekaterinburg.

Moskva 1. decembra (TASR) - Kanaďan Zach Boychuk zo Slovana Bratislava sa stal najlepším útočníkom v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) za mesiac november. Spolu s ním získali ocenenie pre hráča mesiaca aj brankár Vasilij Košečkin z Metallurgu Magnitogorsk a obranca Nikita Trjamkin z Avtomobilistu Jekaterinburg.

Boychuk v novembri pomohol Slovanu k piatim víťazstvám v deviatich zápasoch. Pripísal si 11 bodov za šesť gólov a päť asistencií, čo bolo najviac v celej lige za hodnotené obdobie. Okrem toho zblokoval 10 striel súpera. Dvadsaťosemročného útočníka, ktorý od svojho príchodu do Slovana nazbieral 18 bodov (8+10) v 16 vystúpeniach, vyhlásili v pondelok aj za najlepšieho útočníka týždňa v KHL.

Košečkin pomohol Metallurgu k piatim triumfom z desiatich zápasov, pričom dvakrát si udržal čisté konto. Priemer inkasovaných gólov stlačil na 1,79 a úspešnosť zákrokov mal 94,84 percenta.

Trjamkin sa stal najlepším obrancom mesiaca už druhý raz po sebe. Zadák Jekaterinburgu zaznamenal sedem bodov (3+4), nazbieral deväť plusiek a na bránku súpera vyslal dokopy 42 striel.

Za najlepšieho nováčika mesiaca vyhlásili útočníka Dinama Moskva Alexandera Petunina. Informovala o tom oficiálna internetová stránka nadnárodnej súťaže.