Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Pražský Lev vstúpil do finále KHL famózne, v Magnitogorsku vyhral 3:0

Na snímke hráči HC Lev Praha sa tešia z gólu Foto: TASR/Pavel Neubauer

Druhý finálový zápas sa odohrá v nedeľu opäť na ľade Magnitogorsku.

Bratislava 18. apríla (Teraz.sk/TASR) - V Magnitogorsku sa dnes odštartoval boj o Gagarinov pohár. Vo finále Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) sa stretli domáci hokejisti Metallurgu a hráči HC Lev Praha.

Pražský Lev ako prvý neruský tím, ktorý bojuje o trofej KHL, vstúpil do zápasu lepšie. V 14. minúte využil päťminútovú presilovku Ševc a strelil prvý gól vo finálovej sérii.

Potrestal škaredý faul Antipina, ktorý musel ísť predčasne pod sprchy. Domáci hokejista trafil tvrdo ramenom do hlavy Vránu a hlavný rozhodca mu ukázal päť minút plus dokonca zápasu.

V druhej tretine tiež skórovali ako prví Pražania. V 25. minúte Košečkin inkasoval opäť, keď Vrána zvýšil náskok pražského Leva na 2:0.

Pražský Lev vygumoval Metallurg aj v záverečnej dvadsaťminútovke. Klinec do rakvy domácim hráčom dal necelé dve minúty pred koncom zápasu v hre bez brankára Justin Azevedo, ktorý zvýšil na konečných 3:0. Brankár Vehanen si tak mohol pripísať ďalšiu nulu v kariére.

Český tím sa tak ujal vedenia v sérii. Slovenský reprezentant Lukáš Cingeľ odohral v drese Leva celé stretnutie, na ľade ako člen štvrtého útoku strávil 9:29 min, ale bodovo sa nepresadil. Druhý zápas série je na programe v nedeľu opäť na štadióne Matellurgu.

KHL - finále play off - 1. zápas:
Metallurg Magnitogorsk - Lev Praha 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly:
14. Ševc (Azevedo), 25. Vrána (Sekáč, Thörnberg), 59. Azevedo (Novotný, Zackrisson)
/stav série: 0:1/